Paste amatreciana

Просто&Вкусно - Paste - Paste amatreciana

Ingrediente

200 g Bacon

100 g de roșii

200 g spaghete

50 ml vin alb

3 linguri de brânză rasă pecorino (parmezan)

Sare, piper

Metodă de preparare

1

Se toarnă într-o oală apă rece, se pune pe foc. În timp ce se încălzește apa, încingem pe foc tigaia şi se prăjește baconul tăiat fâșii. Când grăsimea s-a topit, iar baconul a devenit crocant și rumenit, adăugăm roșiile decojite.

2

În momentul de clocotire a apei, adăugăm în apă sare și punem la fiert spaghetele pentru timpul, care este recomandat pe ambalaj.

3

Adăugăm la sosul de roşii cu bacon vin, sare, piper negru, un pic de boia de ardei, amestecăm, fierbem pe foc moderat până să scadă din lichid.

4

Când spaghetele sunt gata, scurgeți-le de apă și combinați-le cu sosul de roșii și bacon, amestecând bine în tigaie.

5

Pastele amatriciana se servesc pe un platou în prealabil încălzit și presărate cu parmezan ras.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Paste




Comentarii