Metodă de preparare
Amestecăm brânza, ouăle, zahărul şi praful de copt. Adăugăm făină ca să obţinem un aluat moale, un pic lipicios şi modelăm covrigei.
Încingem uleiul într-un ceaunel. Pentru un ceaunel nu prea mare este nevoie de 200-250 gr ulei. Ca să verificăm dacă uleiul este bine încins, punem în el o bucăţică de aluat.
Scoatem atent în uleiul încins gogoşii de brânză. Luaţi în calcul că gogoşii se măresc în volum. Prăjiţi pe ambele părţi, până se rumenesc (gogoşii se pregătesc foarte repede). Scoateţi atent prăjiturile din ulei cu furculiţa şi puneţi-l pe un prosop de hârtie, să se scurgă surplusul de ulei.
Presăraţi cu pudră de zahăr, or turnaţi peste ei ciocolată fierbinte, iar deasupra presăraţi fulgi de cocos – decoraţi cum vă place mai mult!