Gogoşi de casă

Просто&Вкусно - Pentru copii - Gogoşi de casă

Ingrediente

2 ouă

1,5-2 pah. făină

300-400 gr brânză de casă

200-250 ml ulei de răsărită (pentru friture)

Un vârf de cuţit praf de copt

Zahăr după gust

 

Metodă de preparare

1

Amestecăm brânza, ouăle, zahărul şi praful de copt. Adăugăm făină ca să obţinem un aluat moale, un pic lipicios şi modelăm covrigei.

2

Încingem uleiul într-un ceaunel. Pentru un ceaunel nu prea mare este nevoie de 200-250 gr ulei. Ca să verificăm dacă uleiul este bine încins, punem în el o bucăţică de aluat.

3

Scoatem atent în uleiul încins gogoşii de brânză. Luaţi în calcul că gogoşii se măresc în volum. Prăjiţi pe ambele părţi, până se rumenesc (gogoşii se pregătesc foarte repede). Scoateţi atent prăjiturile din ulei cu furculiţa şi puneţi-l pe un prosop de hârtie, să se scurgă surplusul de ulei.

4

Presăraţi cu pudră de zahăr, or turnaţi peste ei ciocolată fierbinte, iar deasupra presăraţi fulgi de cocos – decoraţi cum vă place mai mult!



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Pentru copii




Comentarii