Metodă de preparare
Preparăm sosul de smântână: dizolvăm făina uscată și cernută cu ½ porție bulion rece, amestecăm bine ca să evităm cocoloașe. Porția rămasă de bulion se pune la fiert și când este gata, adăugăm aici făina dizolvată, amestecând continuu. Adăugăm smântâna și potrivim de sare. Sosul trebuie să înceapă a fierbe, micșorăm flacăra și fierbem 10 minute, amestecând continuu.
Strecurăm sosul și iarăși îl lăsăm să dea în clocot.
Orezul se spală, se fierbe și se răcește.
Carnea tocată de pasăre se amestecă cu orezul fiert. Din acest amestec modelăm chifteluțe, pe care le așezăm într-o tavă de copt, unsă cu unt. Ducem tava cu chifteluțele la cuptorul preîncălzit la 200 grade C, pentru 10 minute.
Scoatem „ariceii” din cuptor, turnăm deasupra sosul de smântână și mai coacem la cuptor încă vreo 10-15 minute, până sunt gata.