Salată de dovleac copt și sfeclă

Просто&Вкусно - Salate - Salată de dovleac copt și sfeclă

Ingrediente

400 gr sfeclă

400 gr dovleac

60 gr rucolla (sau frunze de spanac)

100 gr brânză de capră

2 lg. oțet balsamic

3 căței usturo

100 ml ulei de măsline

1 lg. miereSare, piper 

Metodă de preparare

1

Încigem cuptorul la 200 grade C. Tapițăm tava cu pergament. Tăiem felii sfecla și lămâia.

2

Punem pe tavă primul strat de sfeclă, stropim cu ulei de măsline, potrivim de sare și piper. Adăugăm 2 căței de usturoi. Aranjăm sfecla doar pe o jumătate de tavă și o dăm la copt pentru 15 minute.

3

Scoatem tava cu sfeclă din cuptor și adăugăm pe cealaltă parte – dovleacul tăiat cuburi. Deasemenea tropim cu ulei și potrivim de sare & piper. Adăugăm 1 cățel de usturoi.

4

Dăm, iarăși, tava la cptor și coacem încă 25-30 minute.

5

Preparăm dressing-ul: amestecăm uleiul de măsline cu oțetul balsamic și cu miere.

6

Scoatem sfecla și dovleacul copt pe un platou, turnăm dressing-ul peste legume, adăugăm rucolla sau frunzele de spanac și presărați cu brânză de capră.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Salate




Comentarii