Metodă de preparare
Încigem cuptorul la 200 grade C. Tapițăm tava cu pergament. Tăiem felii sfecla și lămâia.
Punem pe tavă primul strat de sfeclă, stropim cu ulei de măsline, potrivim de sare și piper. Adăugăm 2 căței de usturoi. Aranjăm sfecla doar pe o jumătate de tavă și o dăm la copt pentru 15 minute.
Scoatem tava cu sfeclă din cuptor și adăugăm pe cealaltă parte – dovleacul tăiat cuburi. Deasemenea tropim cu ulei și potrivim de sare & piper. Adăugăm 1 cățel de usturoi.
Dăm, iarăși, tava la cptor și coacem încă 25-30 minute.
Preparăm dressing-ul: amestecăm uleiul de măsline cu oțetul balsamic și cu miere.
Scoatem sfecla și dovleacul copt pe un platou, turnăm dressing-ul peste legume, adăugăm rucolla sau frunzele de spanac și presărați cu brânză de capră.