Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 sfeclă roşie curăţată
2 morcovi
1 ridiche de toamnă
4 topinamburi (le mai zice gulii sau mere de pământ)
50 grame Seminţe decojite de dovleac si de floarea soarelui
Un mănunchi de ceapă verde tăiată marunt
Pentru marinade:
2 linguri oţet balzamic
2 linguri ulei preferat (de nuci, struguri, dovleac, măslin, sau floarea-soarelui)
1 lingură sos de soia
1 linguriţă muştar
1 linguriţă miere subţireSare şi piper negru, după gust
Metodă de preparare
Legumele se curăţă, se spală apoi se dau prin răzătoarea măşcată, păstrându-se separat până la momentul servirii.
Ingredientele pentru marinadă se amestecă bine ca să obţinem o compoziție uniformă şi aromată. Proporţia ingredientelor în marinadă paote fi modificată după gust: mai mult oţet, sau sos de soia, sau miere, sau piper.
Legumele se amestecă împreună cu seminţele prăjite şi cu ceapa, uşor ca să nu se bată, şi se aranejază în formă de munte pe platou, peste care se toarnă marinada.
Salata se serveşte cu pâine proaspătă sau/şi cu alte bucate de bază.