Salată caldă de topinambur cu ciuperci

Просто&Вкусно - Salate - Salată caldă de topinambur cu ciuperci

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane:

100 grame miez de alune de pădure, prăjite și curățate de coajă

200 grame frunze de salată verde

8 tuberculi de topinambur

225g ciuperci Păstrăv

2 linguri ulei de măslin

1 cățel de usturoi curățat şi pisat

1 lingură oțet balsamic

1 linguriță de cimbru mărunțit

1 linguriță de pătrunjel mărunțit

 

Pentru marinată:

4 linguri ulei de preferat (de nuci, de struguri, de măsline)

1 linguriță de oțet balsamic

Sare şi piper

 

Metodă de preparare

1

Topinamburul se curată şi se taie în rotile de 0.5 cm grosime. Ca sa nu se înnegrească, feliile se pun în apă rece cu un pic de suc de lămâie.

2

Rotilele de topinambur se pregătesc la aburi timp de 10 minute, ca sa devină moi.

3

Între timp se prăjesc ciupercile în uleiul de măsline.

4

După ce se rumenesc bine, în ciuperci se adaogă usturoiul şi oțetul, cimbrul şi pătrunjelul şi se mesteca ușor, înlăturând tigaia de pe foc.

5

Mai întâi se aranjează frunzele de salată pe un platou, apoi ciupercile in sosul de pătrunjel, apoi topinamburul.

6

Salata nu se mestecă, ci se presară cu nucile mărunțite.

7

Se pregătește marinata şi se toarnă peste, şi în jurul salatei. Se servește imediat, ciupercile şi topinamburul fiind încă calde.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Salate




Comentarii