Supă de linte

Просто&Вкусно - Supe - Supă de linte

Ingrediente

pentru 4-5 persoane:

250 gr linte preferată

3 morcovi medii

1 ceapă mare

1 lg. pastă de tomate

2 lg. ulei preferat

500 ml bulion vegetal

Roșii uscate, tăiate pai (opțional)

Sare şi piper negru măcinat

Verdeaţă

 

Metodă de preparare

1

Lintea se spală, apoi se lasă pe o oră să se înmoaie în apă rece. Dacă se foloseşte linte roşie, aceasta nu are nevoie de a sta înmuiată în apă.

2

Lintea se pune la foc într-un volum de apa de trei ori mai mare (la o cană de linte se adaugă trei căni de apă). Fierbe timp de 10-15 minute la foc mediu, fără sare.

3

Între timp se înăbușă ceapa tocată cu morcovul şi cu pasta de tomate. Fiți atenți să nu ardeți ceapa. Opțional, puteți adăuga în supă felioare de roşii uscate (pentru a spori aroma).

4

Când lintea devine moale şi pufoasă se stoarce de fiertură şi se toarnă peste legumele înăbuşite.

5

Daca se păstrează apa în care a fiert lintea, asta la fel poate fi adăugată în supă, deşi lichidul bogat în nutrienţi ar putea cauza balonare sporită.

6

Supa se mai lasă la foc timp de 3-4 minute, apoi se adaugă bulionul fierbinte, verdeața şi condimentele.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii