Metodă de preparare
Lintea se spală, apoi se lasă pe o oră să se înmoaie în apă rece. Dacă se foloseşte linte roşie, aceasta nu are nevoie de a sta înmuiată în apă.
Lintea se pune la foc într-un volum de apa de trei ori mai mare (la o cană de linte se adaugă trei căni de apă). Fierbe timp de 10-15 minute la foc mediu, fără sare.
Între timp se înăbușă ceapa tocată cu morcovul şi cu pasta de tomate. Fiți atenți să nu ardeți ceapa. Opțional, puteți adăuga în supă felioare de roşii uscate (pentru a spori aroma).
Când lintea devine moale şi pufoasă se stoarce de fiertură şi se toarnă peste legumele înăbuşite.
Daca se păstrează apa în care a fiert lintea, asta la fel poate fi adăugată în supă, deşi lichidul bogat în nutrienţi ar putea cauza balonare sporită.
Supa se mai lasă la foc timp de 3-4 minute, apoi se adaugă bulionul fierbinte, verdeața şi condimentele.