Supă-cremă franceză de găină

Просто&Вкусно - Supe - Supă-cremă franceză de găină

Ingrediente

1 l bulion de găină

2 linguri unt

3 linguri făină

200 ml frișcă de 20 %

2 gălbenușuri

 

Metodă de preparare

1

Fierbem bulion din aripioare de găină. Scoatem carnea de pe os. 1/3 din carne lăsăm deoparte, cealaltă parte se mărunțește în procesor. Adăugăm 3 linguri de bulion, amestecăm bine și strecurăm prin sită.

2

Într-o cratiță rumenim făina în 2 linguri de unt. Mestecând continuu, adăugăm 1 pahar de bulion. Fierbem 30 minute, după care adăugăm piureul din carnea de găină. Turnăm bulionul rămas și lăsăm până fierbe.

3

Batem gălbenușurile, adăugăm frișca și omogenizăm totul. Scoatem supa de pe foc și o lăsăm pentru 5 minute să se pătrundă. Turnăm în supă gălbenușurile și frișca, într-un jet subțire, amestecând continuu. Mai lăsăm pe foc încă pentru 3 minute.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii