Supă de mazăre

Просто&Вкусно - Supe - Supă de mazăre

Ingrediente

200 gr mazăre galbenă

200 gr costiță afumată de porc

2 l apă

½ pahar Heres

O bucată nu prea mare de șorici

Ceapă

Morcov

Frunză de dafin

Cimbru proaspăt sau uscat

Metodă de preparare

1

Într-o cratiță cu apă rece punem costița, șoricul de porc, ceapa, morcovul, frunza de dafin și cimbrul. Lăsăm să de-a în clocot, la foc mare. Strângem spuma și micșorăm flacăra. Lăsăm să fiarbă cca 30-35 minute.

2

Scoatem din cratiță morcovul, ceapa, șoricul și frunza de dafin. Scoatem carnea de pe oase și o punem din nou în cratița cu bulionul, adăugăm mazărea. Lăsăm la fiert încă pentru 30 minute.

3

Cu 15 minute înainte de a stinge focul, turnăm în supă vinul de Heres. Servim cu unt de usturoi și crutoane, în stare fierbinte.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii