Supă Miso

Просто&Вкусно - Supe - Supă Miso

Ingrediente

Pentru 4 porții:

4 pahare apă

8 crevete

1 calmar

4 ciuperci shiitaki

50 gr brânză tofu

1 morcov

Praz

1 cățel usturoi

2,5 lg. pasta de miso, dark

Sare

Metodă de preparare

1

Turnăm apă într-o cratiță și adăugăm ciupercile. Lăsăm apa de-a în clocot și fierbem ciupercile 4 minute. Calmarul se taie bucățele, crevetele se curăță și se adaugă în apă. SE lasă și acestea pe foc 4 minute. Punem câteva polonice de bulion într-o farfurie adâncă și dizolvăm în ea pasta de miso, străduind să nu rămână cocoloașe. Se toarnă înapoi, se adaugă usturoi și se potrivește după gust de sare.

2

Îndată cum supa începe iarăși a fierbe, o stingem (la o încălzire mai îndelungată, pasta de miso își pierde gustul). Feliem cașcavalul și-l adăugăm la supă.

3

Tăiem pai morcovul și ceapa. Scoatem legumele în farfurii adânci, porționate și turnăm deasupra supa Miso.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii