Metodă de preparare
Lăsăm fasolele la înmuiat 1-2 ore sau peste noapte.
Punem ciupercile uscate în apă fierbinte și le lăsăm cîteva minute. Le scurgem apoi apa și le spălăm sub apă curgătoare.
Turnăm 2 litri de apă în cratiță și punem la fiert fasolea și ciupercile, le fierbem pînă fasolele vor fi aproape gata.
Curățim cartofii, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste fasole.
Călim puțin ceapa în ulei și o adăugăm în cratiță.
Curățim și tăiem sfecla pai. O călim puțin și o stropim cu suc de lămîie. Adăugăm sfecla în cratiță.
Tăiem varza și o lăsăm în apă clocotită 3-4 minute. Îi scurgem apa și o adăugăm la ciorbă.
Dăm în clocot sucul de tomate și îl adăugăm în cratiță împreună cu prunele uscate tăiate pai.
Adăugăm sare, piper și condimente după gust.
Poftă bună!