Ciorbă de post cu fasole,ciuperci și prune uscate

Просто&Вкусно - Supe - Ciorbă de post cu fasole,ciuperci și prune uscate

Ingrediente

1 pahar fasole albă

200g sfeclă roșie

150g cartofi

1-2 cepe

500g varză

4-5 ciuperci uscate

5-7 prune uscate

½ pahar suc de tomate

Condimente: hmeli-suneli, maioran, busuioc, sare și piper după gust

 

Metodă de preparare

1

Lăsăm fasolele la înmuiat 1-2 ore sau peste noapte.

2

Punem ciupercile uscate în apă fierbinte și le lăsăm cîteva minute. Le scurgem apoi apa și le spălăm sub apă curgătoare.

3

Turnăm 2 litri de apă în cratiță și punem la fiert fasolea și ciupercile, le fierbem pînă fasolele vor fi aproape gata.

4

Curățim cartofii, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste fasole.

5

Călim puțin ceapa în ulei și o adăugăm în cratiță.

6

Curățim și tăiem sfecla pai. O călim puțin și o stropim cu suc de lămîie. Adăugăm sfecla în cratiță.

7

Tăiem varza și o lăsăm în apă clocotită 3-4 minute. Îi scurgem apa și o adăugăm la ciorbă.

8

Dăm în clocot sucul de tomate și îl adăugăm în cratiță împreună cu prunele uscate tăiate pai.

9

Adăugăm sare, piper și condimente după gust.

10

Poftă bună!



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii