Ingrediente
Ingrediente pentru 5-6 persoane:
1,5 litri de bulion preferat
1,5 kg miez de dovleac, curăţat şi tăiat cubuleţe
1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
3 morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele subțiri
2 rădăcini de nap tăiate cubuleţe sau 0,5 kg cartofi
100 g unt
Sare şi piper
Crutoane sau caşcaval ras, după dorinţă
Metodă de preparare
Într-o cratiţă adâncă se topeşte untul și se călește în el ceapa, până se înmoaie.
Se adaugă legumele tăiate mărunt şi se amestecă bine până se învelesc toate în untul topit.
Turnăm bulionul şi-l lăsăm să fiarbă la foc mediu, timp de 15-20 de minute.
Când toate legumele au fiert, scoatem supa de pe foc și o lăsăm un pic să se răcească, după care o mărunțim în blender, până obținem consistența unei creme subțiri.
Dacă crema este prea densă, mai adăugăm bulion sau apă fiartă, până obținem consistența dorită.
Supa astfel pregătită se condimentează cu sare şi piper după gust şi se serveşte fierbinte, cu caşcaval ras sau crutoane.