Supă-cremă de țelină cu alune de pădure

Просто&Вкусно - Supe - Supă-cremă de țelină cu alune de pădure

Ingrediente

Ingrediente pentru 6 persoane:


100 grame alune de pădure decojite

2 linguri ulei

O rădăcina de ţelină (bol), curăţată şi tăiată cubuleţe

O ceapă tocată

2 linguri de orez cu bobul scurt

1 litru bulion vegetal fierbinte

Sucul unel lămâi stoarse

Sare şi piper negru macinat

 

Metodă de preparare

1

Cuptorul se încălzeşte până la 190 grade.

2

Alunele se aranjează pe o tavă de copt şi se infierbântă în cuptor timp de 5-10 minute, până se rumenesc uşor, apoi cu un prosop de bucătărie se freacă viguros ca să se înlăture cojiţa cafenie. Se va urmări ca alunele să nu se ardă.

3

Într-o cratiţă adâncă se incinge uleiul, apoi se adaogă cubuleţele de ţelină, ceapa, orezul şi alunele.

4

Totul se mestecă bine, apoi se pune capacul şi se lasă să „asude” la foc mic timp de 10-15 minute, mestecând o data sau de doua ori.

5

Se toarnă jumătate din bulionul vegetal, se adaogă sare si piper şi totul se lasă la foc mediu să fiarbă ca ţelina şi orezul să se inmoaie de-a binelea.

6

Supa se lasă să se răcească un timp (de altfel blenderul de plastic ar putea crăpa) apoi se amestecă în blender cu restul bulionului, ca sa se obţină consistenţa unei creme.

7

Dacă supa e prea groasă, se mai adaugă apa fiartă sau bulion.

8

Se condimentează după gust şi se serveşte cu pâine de făină integrală sau crutoane.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii