Supă cu galuşte

Просто&Вкусно - Supe - Supă cu galuşte

Ingrediente

1,5 l apă

2-3 cartofi medii

1 morcov

1 rădăcină ţelină

2-3 lg. orez

1 ardei gras copt

Cteva floricele de conopidă

Pătrunjel, mărar

Metodă de preparare

1

Cartofii se spală, se curăţă şi se taie cuburi. Morcovul se dă prin răzătoare cu găuri mari. Ceapa se toacă mărunt. Ţelina se taie pai.

2

Separat călim ceapa şi morcovul, circa 5-7 minute.

3

Punem la fiert apa şi adăugăm în ea prăjitura de legume.

4

Adăugăm cartofii şi lăsăm la foc mic, pentru 10 minute.

5

Adăugăm orezul spălat şi ţelina, ferbem 15-20 minute.

6

Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adpugăm în supă conopida. La final, presărăm verdeaţa şi ardeiul copt, pentru aoferi supei o aromă şi un gust mai rafinat.

7

Aluat pentru „galuşte” Într-un bol cernem făina împreună cu sarea. Turnăm apă şi amestecăm uşor cu furculiţa, până se despinde aluatul de marginile bolului. Lăsăm aluatul să se „odihnească” 20-30 minute.

8

Scoatem aluatul pe suprafaţa de lucru şi îl stropim cu ulei. Frământăm aluatul până la împregnarea definitivă a uleiului. Aluatul se dă la rece pentru o jumătate de oră.

9

Aluatul elastic se împarte în 4 părţi, care se întind separat şi din care se taie găluştele.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii