Supă-cremă din dovleac

Просто&Вкусно - Supe - Supă-cremă din dovleac

Ingrediente

Ingrediente pentru 5-6 persoane:

1,5 litri de bulion preferat

1,5 kg miez de dovleac, curăţat şi tăiat cubuleţe

1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt

3 morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele subțiri

2 rădăcini de nap tăiate cubuleţe sau

0,5 kg cartofi

100 g unt

Sare şi piper

Crutoane sau caşcaval ras, după dorinţă 

 

Metodă de preparare

1

Într-o cratiţă adâncă se topeşte untul și se călește în el ceapa, până se înmoaie.

2

Se adaugă legumele tăiate mărunt şi se amestecă bine până se învelesc toate în untul topit.

3

Turnăm bulionul şi-l lăsăm să fiarbă la foc mediu, timp de 15-20 de minute.

4

Când toate legumele au fiert, scoatem supa de pe foc și o lăsăm un pic să se răcească, după care o mărunțim în blender, până obținem consistența unei creme subțiri.

5

Dacă crema este prea densă, mai adăugăm bulion sau apă fiartă, până obținem consistența dorită.

6

Supa astfel pregătită se condimentează cu sare şi piper după gust şi se serveşte fierbinte, cu caşcaval ras sau crutoane.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii