Metodă de preparare
Miezul de nucă se mărunțește praf cu ajutorul mixerului.
Albușurile se mixează spumă, adăugându-se treptat zahărul.
Amestecam într-un bol făina, nucile mărunțite și albușurile bătute.
Preîncălzim cuptorul la 220 grade C. Blatul se porționează în 6 bucăți. Tapițăm tava de copt cu 1 bucată porționată de aluat și o dăm la cuptor pentru 5 minute. Imediat după ce turta s-a copt, o scoatem din tavă cu ajutorul unei spatule de silicon. În așa fel, le coacem și pe celelalte 5 turte, care vor servi baza tortului.
La baia de abur topim 100 gr ciocolată, în prealabil ruptă bucăți necondiționat. Întindem ciocolata topită peste cele 5 turte coapte, a 6-a turtă se lasă deoparte.
Radem mășcat ciocolata rămasă și o adăugăm la frișca bătută. 3-4 linguri frișcă albă se lasă pentru ornare. Ungem turtele cu amestecul de frișcă și fulgii de ciocolată și le asamblăm. Cea de-a 6-ea turtă se amplasează la final și se unge cu frișca albă pe care am lăsat-o deoparte. Putem orna tortul cu ciocolată mărunțită.