Metodă de preparare
Cerneți făina pe suprafața de lucru. Peste făină scoateți untul (toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei) și frecați bine amestecul, până se transformă într-un aluat sfărâmicios. Separat, stricați un ou într-o cană cu apă cu sare și amestecați compoziția. Adăugați lichidul obținut peste aluat și frământați bine un aluat elastic.
Dați aluatului o formă de buturugă și împărțiți-o în 8 bucăți egale (în dependență de mărimea dorită). Lăsați aluatul la frigider pentru o jumătate de oră. După ce vă reîntoarceți la aluat, întindeți fiecare bucată în foi, de 1 mm grosime. Pentru a obține un diametru egal, vă folosiți de o farfurie: decupați cercuri cu un diametru de 20 cm și înțepați fiecare foaie cu furculița, după care le dați pe rând, la copt, în cuptorul încins la 200-220 grade.
Din resturile de aluat modelați o foaie, pe care o coaceți și apoi o striviți cu sucitorul. Astfel, veți obține fărâmiturile necesare pentru decorarea tortului. Când toate foile vor fi coapte, treceți la prepararea cremei de lapte.
Bateți ouăle cu 2 pahare de lapte, esență de vanilie și făină. Separat, puneți la fiert 2 pahare de lapte cu zahăr la foc încet și amestecați continuu. Împreunați amestecul de ouă cu laptele fiert și lăsați să înceapă a fierbe, amestecând între timp compoziția cu telul, pentru a evita formarea cocoloașelor. Îndată cum fierbe, micșorați flacăra și lăsați crema să se îngroașe, amestecând într-una.
Când crema va fi gata iar foile de tort se vor răci, treceți la asamblarea nemijlocită a desertului.