Metodă de preparare
Preparăm untul: amestecăm untul obișnuit cu zahărul, adăugăm lichior. Mixăm ușurel și turnăm suc de portocale. Lăsăm deoparte, dar nu la frigider.
Preparăm aluatul: amestecăm făina, pudra de zahăr, oul. Adăugăm în acest amestec 50 gr ciocolată topită. Amestecăm bine. Turnăm cu atenție laptele. Trebuie să obținem un aluat neted, fără cocoloașe. Îl lăsăm să se ”odihnească” jumătate de oră, după care coacem clătitele.
Clătitele rumenite se ung cu unt de portocală și se lasă grămăjoară la călduț. Este important să rămână clătitele calde.
Înfrumusețați clătitele cu coaja de portocală, iar restul untului de portocală, se pune în tigaie și se lasă să de-a în clocot (să bolborosească), sosul se va prinde. Ungem tortul cu această cremă și servim.