Tort ”Adâncul Mării”

Просто&Вкусно - Torturi - Tort ”Adâncul Mării”

Ingrediente

 

Pentru blatul de ciocolată:

100 g ciocolată amară, neagră

100 g unt

1 pahar zahăr pudră

1 pahar făină de calitate superioară

2 lingurițe praf de copt

2 linguri brandy

6 ouă

 

Pentru bezea:

 

3 albușuri

¾ pahare zahăr

1 pahar alune sau nuci cheșiu

 

Pentru cremă:

3 gălbenușuri

0,5 pahar zahăr

125  ml frișcă (36%)

200 g unt

70 g ciocolată amară

2 linguri brandy

 

Pentru ganache:


125 ml frișcă (grăsime 36%)

150 g ciocolată neagră

30 g unt

2 linguri brandy

 

Pentru sirop:

3 linguri zahăr

3 linguri brandy

0,5 pahar apă

 

 

Vom avea nevoie și de un gem preîncălzit de caise și o formă de copt cu diametrul de 26 cm. 

Metodă de preparare

1

Preparăm blatul de ciocolată: topim ciocolata împreună cu untul și adăugăm brandy. Amestecăm compoziția și o lăsăm să se răcorească. Batem spumă albușurile împreună cu zahărul pudră (cca 10 min). Adăugăm compoziția de ciocolată, făina și amestecăm încă o dată 3 minute. Tava se tapițează cu hârtie de pergament și se umple cu aluatul. Plasăm tava de copt, în cuptorul preîncălzit la 160 grade C, pentru 40 minute.

2

Preparăm bezeaua: batem spumă albușurile. Mixând continuu, încorporăm câte puțin zahărul și batem albușurile vreo 10-15 minute. Spuma trebuie să fie foarte densă. În masa obținută, adăugăm nucile și amestecăm totul. Desenăm pe hârtia de pergament un cerc de 26 cm în diametru. Întoarcem hârtia și porționăm în cercul obținut bezeaua (lăsând câte 1 cm la margine). Punem tava de copt în cuptorul preîncălzit la 150 grade C, pentru 30 minute. Micșorăm temperatura până la 100 grade C și uscăm bezeaua cca 1 oră 40 minute.

3

Preparăm crema: batem gălbenușurile cu zahărul, adăugând treptat frișca. amestecăm bine compoziția și o punem la foc mic. Amestecând continuu lăsăm până compoziția începe să fiarbă. Scoatem de pe foc și lăsăm să se răcească până la temperatura camerei, după care încorporăm în compoziție ciocolata și brandy. Unul îl zbatem și adăugim în el crema de ciocolată fiartă.

4

Preparăm ganashe: punem pe foc frișca lichidă, când se încălzește bine, adăugăm ciocolata. Omogenizăm bine, până se topește ciocolata. În compoziția de ciocolată adăugăm untul topit și brandy. Amestecăm bine.

5

Asamblăm tortul: tăiem blatul de ciocolată în două. Plasăm prima bucată a blatului pe un platou și o însiropăm, după care o ungem cu gem de caise. Acoperim cu o jumătate din crema de ciocolată și suprapunem cu blatul de bezea. Blatul de bezea se acoperă cu cealaltă parte a cremei de ciocolată, peste care se adaugă încă o parte a blatului de ciocolată. Acesta se însiropează și se unge cu gemul de caise. Părțile laterale ale torului, precum și ”fața” acestuia se unge cu ganshe.Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Torturi
Comentarii