Metodă de preparare
Pentru stratul de ciocolată: 10 gr gelatină se dizolvă într-un pahar cu apă rece, până se umflă. Amestecăm 4 linguri zahăr cu 4 linguri cacao. Împreunăm gelatină umflată cu zahărul și cacao. Încălzim amestecul la foc mic, până la dizolvarea gelatinei (Nu aducem compoziția la ferbere!) turnăm compoziția obținută în forma pregătită în prealabil și unsă cu unt. O punem la rece pentru 20-30 minute, până se prinde bine.
20 gr gelatină se pune la umflat într-un pahar cu lapte rece, până se umflă. Mixăm smântâna, mascarpone, frișca și un pahar de zahăr, până obținem un amestec dens. Încălzim gelatina din lapte și o turnăm în vasul cu crema obținută, amestecând continuu. Lăsăm să se răcească un pic și adăugăm 100 gr piure de căpșune. Amestecăm bine ca să obținem o culoare uniformă, roz.
Scoatem forma de la frigider cu stratul de ciocolată prins și răsturnă deasupra stratul de cremă roz. Punem, din nou, tava la frigider, de data aceasta pentru 6-8 ore.
Înainte de servirea tortului, scoatem părțile laterale ale formei iar tortul propriu zis în răsturnăm pe un platou în așa fel, încât stratul de ciocolată să vină deasupra. Ornăm opțional cu căpșune proaspete. Important! Fierberea distruge gelatina. Pentru ca să încălzim amestecul de gelatină, punem vasul în care se umflă la microundă, pentru un minut.