Ingrediente
Pentru un mini-tort:
125 gr făină
1 lg. praf de cacao
60 gr unt
150 gr zahăr
1 ouă mare
5 gr zahăr de vanilie
120 ml pahta (înlocuiți cu chefir)
0,5 lgt. bicarbonat de sodiu
0,5 lgt. oțet
1 lg. colorant alimentar, roșu
Sare, un vârf de cuțit
Pentru cremă:
90 gr brânză Filadelfia
90 gr mascarpone
100 ml frișcă 35%
60 gr pudră de zahăr
5 gr zahăr de vanilie
Metodă de preparare
Amestecăm făina, praful de cacao și sarea. Batem untul, adăugăm zahărul și batem amestecul încă 2 minute. Câte unul adăugăm ouăle și mixăm până se omogenizează compoziția. Adăugăm vanilia. Colorantul alimentar se dizolvă în chefir.
Încorporăm în amestec făina și chefirul colorat. Mixăm la viteză mică și adăugăm 1/3 făină. Mixăm. Apoi, adăugăm o jumătate din chefirul colorat. Mixăm. Iarăși încorporăm 1/3 de făină. Amestecăm. Adăugăm cea de-a doua jumătate de chefirului colorat și ultima parte, 1/3 de făină. Stingem bicarbonatul de sodiu cu oțet și-l adăugăm la aluat.
Сoacem o jumătate din aluat, cca 25 minute, la 180 grade C. Răcim. Coacem al doilea blat și le dăm pe ambele la rece.
Preparăm crema: batem branza-cremă și frișca . Adăugăm pudra de zahăr, vanilia și batem până obținem spumă. Dăm crema la rece, pentru 1 oră. Scoatem blaturile și crema din frigider. Pe mijlocul tortului, facem o adâncitură, unde turnăm bomboanele. Ungem din toate părțile cu cremă și-l dăm la frigider pentru 8-9 ore.