Tort cu surpriză

Просто&Вкусно - Torturi - Tort cu surpriză

Ingrediente

Pentru un mini-tort:

125 gr făină

1 lg. praf de cacao

60 gr unt

150 gr zahăr

1 ouă mare

5 gr zahăr de vanilie

120 ml pahta (înlocuiți cu chefir)

0,5 lgt. bicarbonat de sodiu

0,5 lgt. oțet

1 lg. colorant alimentar, roșu

Sare, un vârf de cuțit

 

Pentru cremă:

90 gr brânză Filadelfia

90 gr mascarpone

100 ml frișcă 35%

60 gr pudră de zahăr

5 gr zahăr de vanilie

 

Metodă de preparare

1

Amestecăm făina, praful de cacao și sarea. Batem untul, adăugăm zahărul și batem amestecul încă 2 minute. Câte unul adăugăm ouăle și mixăm până se omogenizează compoziția. Adăugăm vanilia. Colorantul alimentar se dizolvă în chefir.

2

Încorporăm în amestec făina și chefirul colorat. Mixăm la viteză mică și adăugăm 1/3 făină. Mixăm. Apoi, adăugăm o jumătate din chefirul colorat. Mixăm. Iarăși încorporăm 1/3 de făină. Amestecăm. Adăugăm cea de-a doua jumătate de chefirului colorat și ultima parte, 1/3 de făină. Stingem bicarbonatul de sodiu cu oțet și-l adăugăm la aluat.

3

Сoacem o jumătate din aluat, cca 25 minute, la 180 grade C. Răcim. Coacem al doilea blat și le dăm pe ambele la rece.

4

Preparăm crema: batem branza-cremă și frișca . Adăugăm pudra de zahăr, vanilia și batem până obținem spumă. Dăm crema la rece, pentru 1 oră. Scoatem blaturile și crema din frigider. Pe mijlocul tortului, facem o adâncitură, unde turnăm bomboanele. Ungem din toate părțile cu cremă și-l dăm la frigider pentru 8-9 ore.



Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Torturi




Comentarii