Ingrediente
140 gr ciocolată
140 gr unt President
2 lgt. cafea solubilă
50 ml apă fierbinte
1 lgt. praf de copt
300 gr zahăr brun
2 ouă
2 lg. praf de cacao
3 lg. frișcă President 33%
Pentru cremă:
150 ml frișcă grasă President 33%
150 gr ciocolată fierbinte
Pentru glazură:
150 ml frișcă President 33%
100 gr ciocolată neagră
100 gr lapte condensat
Metodă de preparare
Amestecăm zahărul, praful de copt și o jumătate din cantitatea zahărului. Turnăm în cafea apă fierbinte. Amestecăm ciocolata și untul, turnăm deasupra cafeaua și punem totul la bain-marin până se topește ciocolata. Când amestecul devine glosat, stingem focul.
Ouăle se amestecă cu zahărul rămas și se bat spumă. Turnăm frișca si amestecăm. Stricăm câte unul ouăle în ciocolata topită și omogenizăm amestecul Tot aici cernem făina și amestecăm bine.
Blatul obținut se pune într-o tavă unsă cu unt și se duce la cuptorul încins la 160 grade, pentru 1 oră și 20 minute.
Scoatem blatul copt, îi răsturnăm peste plasa din cuptor și-l răcim 4. definitiv, după care îl dăm la congelator pentru 20 minute. Îl scoatem din congelator și-l tăiem cât de repede posibil în 3 părți egale. Acoperim cu prosopul și le lăsăm să se odihnească un pic.
Pentru cremă: aducem până la fierbere frișca, o scoatem de pe foc și o presărăm cu ciocolată ruptă necondiționat bucăți. Amestecăm până la omogenizare. Dăm la rece pentru 1 oră.