Metodă de preparare
Batem ouăle în mixer la viteză mare timp de 5 minute apoi treptat adăugăm zahărul. Cernem făina și mestecăm aluatul pînă se omogenizează. În tavă așternem hîrtie de copt și turnăm aluatul. Coacem pandișpanul la 200oC timp de 20-25 minute. După ce s-a copt îl lăsăm să se răcească cam 3-5 ore sau îl putem lăsa peste noapte. Mai tîrziu înmuiem pandișpanul în siropul de la ananasul conservat.
Înmuiem gelatina în 100ml sirop de ananas. O lăsăm la înmuiat 30 minute pînă se va umfla. Între timp în brînza de vaci adăugăm frișca și iaurtul. Gelatina umflată o punem la foc mediu și o dizolvăm apoi o adăugăm la compoziția de brînză și iaurt, amestecăm totul bine. Astfel obținem un mousse de brînză și iaurt cu care ungem pandișpanul, apoi punem torta în frigider pînă se prinde mousse-ul.
Ananasul conservat îl aranjăm deasupra tortei peste mousse. Pregătim jeleul pentru torte după cum este indicat pe ambalaj, apoi îl turnăm peste tortă. Punem torta în frigider pînă se întărește glazura noastră gelatinoasă.