Mousse din ciocolata neagra

Просто&Вкусно - Mousse din ciocolata neagra

Mousse din ciocolata neagra

În timp ce vara ne mai bucură încă cu zile calde, i-am făcut o vizită Loredanei Brăileanu- o tînără fermecătoare care singură și-a creat «mica țară a fericirii» Mimimi Cakes.



Cît este de importantă pentru femeia contemporantă abilitatea de a găti?

Parerea mea este că fiecare femeie ar trebui sa poată găti, chiar si o femeie modernă. Importanța acestui lucru depinde de prioritățile fiecareia. Consider că orice femeie ar trebui să aibă o mîncare specială (коронное блюда) pe care o poate găti foarte bine și oricînd. Iar în zilele noastre cu puțină imaginație poți găti ceva gustos si sanatos chiar si in scurt timp

 


Care este bucătăria ta preferată?

 

Bucătăria mea preferată este cea italiană. Ador pizza și pastele sub orice formă.



Care este specialitatea ta?

 

Specialitatea mea este cheesecake-ul. Acasă îl pregătesc practic în fiecare săptămînă, iar familia mea îl adoră.



Care sînt preferințele tale gastronomice?

Cu siguranță deserturile sunt slăbiciunea mea, mai ales dacă vine vorba de un napoleon ca la carte.

 

Îți place să experimentezi cu preparare bucatelor, ce bucate neobișnuite ai gustat sau ai preparat cîndva?

Cînd am timp iubesc să experimentez, mai ales în materie de deserturi. Cea mai neobișnuită mîncare pe care am gustat-o au fost melcii.

 


Ai careva tabu-uri în ce privește mîncarea?

În materie de mîncare am multe tabu-uri printre care este: carnea de cal, de broască și insectele.

 

Cum ți-a venit ideea referitor la deschiderea unei patiserii cu specific de casa. Ai de gînd ca aceasta să  devină  afacerea vieții tale?


Mereu am avut o pasiune pentru deserturi. La început le găteam pentru familie și prieteni, postînd acestea pe rețelele de socializare persoanele necunoscute au început să aprecieze deserturile mele și să mă roage să le pregătesc și pentru ei. Încet pasiunea s-a transformat într-o mică afacere, care mi-ar placea ca pe viitor să se extindă poate chiar și într-o patiserie cu specific de casa.


 

Mousse din ciocolata neagra

Ingrediente:

250 g ciocolata neagra Bucuria 72%

70 ml apa fierbinte

320 ml frisca

2 albusuri

60 g zahar




1. Se topeste ciocolata pe baie de de aburi, se ia de pe foc si se amesteca cu telul cu apa fierbinte, se lasa sa se raceasca.



2. Se bat albusurile cu zahahar, se incorporeaza in ciocolata racita, incet cu spatula.



3. Se bate frisca si se incorporeaza atent in compozitia de ciocolata.
4. Se introduce moussul in pos si se monteaza in vasul in care doriti sa il serviti. Se decoreaza la alegere, cu fructele preferate, sau/si in combinatie cu frisca batuta. Se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore.









Facebook Page

bucuriashop.md


 

Comentarii