Reţetele Picnicului
GUSTARE DIN IAURT CU IERBURI AROMATE ŞI SUC DE LĂMÎIE
Ingrediente:
4 iaurturi
1 cutie brînză topită President
4 lng ulei de măsline
1 linguriță suc de lămîie
1 legătură busuioc
1 legătură mentă
Sare după gust
Mod de preparare
- Amestecăm iaurtul cu brînza topită pînă la o compoziție omogenă, adăugăm verdeața tocată mărunt și sucul de lămîie. Potrivim de sare. Întroducem gustarea în frigider pentru 30 minute. O servim cu pîine prăjită sau cu baghet proaspăt.
ARDEI COPŢI CU BRÎNZĂ FETA
Ingrediente:
2kg ardei grași
1 cutie brînză Feta
2 lng miere
2 lng sos de soia
2 lng suc de lămîie
½ legătură coriandru
½ legătură mentă
Sare
Piper
Mod de preparare
- Coacem ardeii pe grill și îi tăiem cubulețe 3x3cm. Tocăm mărunt verdeața și o adăugăm peste ardeii calzi. Amestecăm bine totul. Pregătim sosul amestecînd mierea, sosul de soia și sucul de lămîie. Stropim ardeii cu sos, sărăm și pipărăm după gust. Aranjăm pe o farfurie plată compoziția de ardei și punem deasupra brînza Feta tăiată cubulețe.
PORUMB AROMAT LA GRĂTAR
Ingrediente:
Porumb
Unt
2 căței de usturoi
Sare
Piper
Mod de preparare
- Fierbem porumbul. Topim untul și îl amestecăm cu usturoiul zdrobit, sare și piper. Coacem porumbul pe grill, întorcîndu-l continuu. Îl ungem cu unt cu ajutorul unei periuțe. Îl coacem pînă se rumenește frumos și îl servim fierbinte.
STEAK DE PUI ÎN MARINADĂ DE BERE
Ingrediente:
Steak de pui
Bere
Condiment turmeric
Sare
Piper
Mod de preparare
- Pregătim o marinadă din bere, turmeric, sare și piper. Lăsăm carnea să se marineze și apoi o coacem pe grătar.
MUŞCHIULEŢ DE PORC ÎN MARINADĂ DE MUŞTAR
Ingrediente:
Mușchi de porc
Muștar dulce
Ulei vegetal
Sare
Piper
Mod de preparare
- Pregătim o marinadă din ulei vegetal, muștar, sare și piper. Tăvălim carnea prin ea și o lăsăm să se marineze. Coacem mușchiulețul pe grătar.
TARTĂ DE CIOCOLATĂ CU PRUNE
Ingrediente:
150g făină
1,5 linguriță praf de copt
120g zahăr
Un vîrf de cuțit de sare
1 ou
100ml lapte
150g unt
200g ciocolată neagră
200g prune sau piersici
Mod de preparare
- Setăm rola la 170oC. Topim untul și ciocolata pe baie de abur sau în rolă la 80oC. Punem într-un bol făina, praful de copt, zahărul și sarea. Amestecăm totul bine. Amestecăm ciocolata și untul topit cu laptele și oul. Cu ajutorul mixerului amestecăm compoziția lichidă cu cea solidă. Aluatul obținut îl turnăm într-o tavă de copt, punem deasupra fructele curățate și coacem tarta 60-70 minute în rola preîncălzită. Cu ajutorul unei scobitori verificăm dacă tarta este gata.
GALETTA CU VIŞINE
Ingrediente:
Pentru aluat:
2+1/2 pahar făină
1 linguriță sare
3 linguriță zahăr
1 pahar unt tăiat bucăți mici
¼ - ½ pahar apă rece
Pentru umplutură:
500g vișine
2 lingurițe amidon
¼ pahar zahăr + 1 lng
Mod de preparare
- Dăm untul prin răzătoare și îl amestecăm cu făina, sarea și zahărul, formînd un aluat fărămicios. Apoi adăugăm puțină apă rece și frămîntăm aluatul formînd o bilă. Introducem aluatul în frigider pentru 1 oră.
- Pentru umplutură amestecăm vișinile cu zahărul și amidonul.
- Întindem aluatul de 5-7mm și îl așezăm în tavă. Punem compoziția de vișine la mijlocul aluatului și aranjăm marginile aluatului peste vișine.
- Coacem galetta 50 minute la 180oC. O lăsăm să se răcească.
TARTĂ CU CĂPŞUNI
Ingrediente:
Pentru aluat:
150g făină
1,5 linguriță praf de copt
0,5 linguriță sare
120g zahăr
1 ou
100ml lapte
170g unt
Pentru umplutură:
200g căpșuni
Mod de preparare
- Amestecăm toate ingredientele pentru aluat cu ajutorul mixerului.
- Turnăm aluatul în tava de copt și aranjăm fructele deasupra. Coacem tarta 30-40 minute la 180oC.
ALUAT PATE SLABEE
Ingrediente:
150g unt
½ pahar zahăr
1+ ½ pahar făină
¾ linguriță sare
Mod de preparare
- Amestecăm cu mixerul circca3 minute untul de temperatura camerei cu zahărul. Micșorăm viteza mixerului și adăugăm făina și sarea. Aluatul trebuie să fie pufos. Îl învelim în peliculă alimentară și îl introducem la frigider pentru 1 oră.
TARTĂ CU MASCARPONE
Ingrediente:
Pentru cremă:
250g mascarpone
1 linguriță coajă de portocală
1 lng zahăr pudră
150g zmeură
3 piersice
Cîteva crenguțe de melissa
Mod de preparare
- Setăm rola la 180oC. Pregătim aluatul Pate Slabee. Îl întindem și îl așezăm în tavă. Găurim aluatul cu o furculiță ca să se coacă uniform. Introducem blatul tartei în rolă și îl coacem 10-15 minute. Îl lăsăm să se răcească.
- Între timp pregătim crema: amestecăm cu o lingură mascarponele cu coaja rasă de portocală și zahărul pudră. Spălăm piersicele și zmeura. Tăiem piersicele feliuțe.
- Asamblăm tarta: punem baza tartei pe o farfurie, apoi întindem uniform crema și aranjăm fructele deasupra ei. Decorăm cu melissa, apropo, e mult mai gustoasă tarta cu melissa.
Похожие статьи
-
Новый год со старыми друзьями dec 27, 2016
-
Tartă de cartofi iul 31, 2014
-
Distrați-vă! mai 04, 2014
-
Varza-regina legumelor oct 02, 2014
-
Caserole mai 04, 2014