Meniu de vară

Просто&Вкусно - Meniu de vară

Meniu de vară

Pentru a organiza un picnic reușit de vară în natură, nu avem nevoie de un meniu complicat pe care ar trebui să-l pregătim cu 2-3 zile înainte de eveniment. Vor fi deajuns doar cîteva aperitive, cărnița preferată și prietenii dragi alături.

 

 

Mozzarella cu ardei copți

 

Ingrediente:

250g brînză mozzarella

2 ardei grași roșii

3 jumătăți roșii uscate

2 lng ulei de măsline

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Coacem ardeii și îi curățim de coajă și semințe. Îi tăiem cuburi mari. Tăiem roșiile uscate cubulețe nu prea mari.
  2. Punem într-un bol bilele de mozzarella, adăugăm ardeiul copt și roșiile uscate, stropim cu ulei de măsline, presărăm sare și amestecăm totul bine.

 

 Puteți servi olive simple ca aperitiv sau puteți pregăti olive marinate. Sunt destul de simplu de preparat, arată mult mai bine și sunt delicioase.


Aperitiv din olive

 

Ingrediente:

1 borcan olive cu sîmburi

1 borcan măsline cu sîmburi

1,5 linguriță fulgi de boia de ardei

1 linguriță oregano uscat

1-2 lng ulei de măsline

 

Mod de preparare

  1. Scurgem olivele și măslinele, le turnăm într-un bol, adăugăm uleiul, boiaua și oregano. Amestecăm bine totul.

 

 

 

Salsa este aperitivul cel mai răspîndit în Mexic, este consumată și înainte de masă și în timpul ei. Încercați să o pregătiți, în ciuda amestecului amețitor de ingrediente picante.


Salsa mexicană

 

Ingrediente:

2 legături mici de coriandru

2 ardei iuți verzi

3 roșii

5 căței de usturoi

1 ceapă

1,5-2 linguriță sare

 

Mod de preparare

  1. Spălăm coriandru, ardeii și roșiile. Curățim usturoiul și ceapa. Opărim roșiile și le curățim de coajă.
  2. Cu ajutorul unui blender transformăm toate ingredientele într-o compoziție omogenă.
  3. Servim salsa cu chipsuri sau cu carne.

 

 

 

Guacamole

 

Ingrediente:

3 avocado

1 roșie

½ ceapă roșie

2 lng suc de lămîie

2-3 lng ulei de măsline

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Înjumătățim avocado, le scoatem sîmburii și curățim jumătățile de coajă. Avocado trebuie să fie moi dar nu întunecați la culoare. Pisăm avocado cu o furculiță pînă obținem un piure.
  2. Spălăm roșia, o curățim de semințe și o tăiem cubulețe. Curățim ceapa și o tăiem mărunt.
  3. Amestecăm piureul de avocado cu roșia, ceapa, sucul de lămîie, sarea și uleiul.

 

 

 

Salată din morcovi

 

Ingrediente:

4 morcovi

4 lng zahăr

2 lng ulei vegetal

150g brînză de capră

Semințe de dovleac

 

Mod de preparare

  1. Curățim morcovii și îi tăiem rondele de 0,5cm grosime.
  2. Încingem 1 lingură de ulei în tigaie punem jumătate din cantitatea de morcovi, presărăm 2 linguri de zahăr și caramelizăm morcovul pînă devine auriu. Repetăm procedura și pentru morcovul rămas.
  3. Punem morcovii într-o farfurie mare, presărăm deasupra lor brînza de capră.
  4. Prăjim semințele de dovleac într-o tigaie uscată apoi presărăm salata cu ele.

 

 

 

Salată caldă din roșii coapte

 

Ingrediente:

0,5kg roșii cherry

150g brînză de capră

4 lng ulei de măsline

1 linguriță oregano

Sare după gust

Semințe de dovleac

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180oC.
  2. Spălăm roșiile și le înjumătățim. Așternem într-o tavă hîrtie de copt și punem jumătățile de roșii cu partea tăiată în sus. Le stropim cu puțin ulei de măsline și le presărăm cu sare și oregano. Coacem roșiile circca 15-20 minute pînă devin foarte moi.
  3. Punem roșiile coapte pe o farfurie și presărăm brînză de capră deasupra lor.
  4. Prăjim semințele de dovleac într-o tigaie uscată apoi presărăm salata cu ele.

 

 

 

Salată de vară cu avocado

 

Ingrediente:

1 avocado

1 pachet mix de salată

2 ardei grași copți

150g brînză de capră

½ ceapă roșie

Sos balsamic

Ulei de măsline

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Înjumătățim avocado, îi scoatem sîmburele, curățim jumătățile de coajă și le tăiem feliuțe.
  2. Punem pe o farfurie mare mixul de salată, îl stropim cu ulei și sos balsamic.
  3. Curățim ceapa și o tăiem julien subțire. O punem peste salată.
  4. Ardeii copți îi curățim și îi tăiem cubulețe. Îi punem peste ceapă, apoi aranjăm peste ei feliuțele de avocado.
  5. Presărăm deasupra salatei brînză de capră.

 

 

Cărnița friptă la grătar este vedeta unui astfel de picnic în natură. Este felul principal așteptat cu nerăbdare mai ales de bărbați.

 

De obicei, bărbații pregătesc carnea la grătar, o aleg cu multă precauție după gustul lor și se asigură că va ieși perfectă.

 

 

Baloanele pot deveni o activitate foarte interesantă pentru copii, important e să fie multicolore. Acest lucru favorizează imaginația.


Comentarii