Tocană din carne de porc

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Tocană din carne de porc

Ingrediente

1 kg de mușchi de porc

2 căței de usturoi

1 ceapă mică

150 ml de vin alb sec

1/5 linguriță de rozmarin (sau o crenguță proaspătă)

Sare, piper

Metodă de preparare

1

Carnea se taie în cuburi de 2 pe 2 centimetri. Este de dorit, ca carnea să conțină și puțină grăsime. Se pune cazanul pe foc și se adaugă carnea. Se prepară la foc mare, amestecînd în continuu, pînă cînd carnea își schimbă culoarea. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin, se amestecă totul și peste cîteva minute se toarnă vinul. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mediu, amestecînd ocazițional.

2

Cînd vinul se va evapora și carnea va fi aproape gata se adaugă ceapa taiată și usturoiul. Gătiți pînă cînd toate ingredientele sunt gata.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи