Metodă de preparare
Spălăm bine portocalele și le uscăm. Le curățim de coajă în așa mod ca să rămînă albeața pe ele. Tăiem cojile bucățele medii. Curățim ghimbirul de coajă și îl tăiem în feliuțe subțiri de 1-2mm.
Punem la foc o cratiță cu fundul gros, turnăm în ea apa și zahărul, amestecăm bine pînă se dizolvă. Facem focul mic și amestecăm continuu pînă obținem concentrația dorită, avem grijă să nu se schimbe la culoare.
Adăugăm în siropul obținut cojile de portocală, ghimbirul și puțin suc de portocală. Fierbem totul pînă cînd cojile nu vor deveni transparente. Ca să înțelegem mai bine cînd e gata dulceața noastră picurăm puțin sirop pe o farfurie, dacă nu va curge dar se va rostogoli, este gata. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o turnăm în borcane sterilizate.
Comentarii
Похожие статьи
-
Prăjituri cu dulceață și nuci dec 15, 2014
-
Dulceață de pere cu paprica iun 19, 2014
-
Salată din fructe cu jeleu din portocale aug 22, 2014
-
Smoothie Coacăză neagră + Portocală mai 23, 2014
-
Mănîncă lămîia întreagă dec 16, 2014



