Eclair Paris-Brest

Просто&Вкусно - Deserturi - Eclair Paris-Brest

Ingrediente

Pentru aluat:

100g unt

250ml apă

Un vîrf de cuțit sare

200g făină

4 ouă

Pentru cremă:

250g mascarpone

100ml frișcă 30% grăsime

2 lng zahăr pudră

50g ciocolată amară

Coaja rasă a unei portocale

Magazinul Drinkshop oferă o gamă largă de băuturi și arome rafinate pentru masa dumneavoastră de sărbătoare: vin, șampanie, vodka, băuturi slab alcoolice etc. Beneficiază de oferte speciale doar în magazinul nostru Drinkshop (Grand Hall etajul 1, buticul 21). www.drinkshop.md 

Metodă de preparare

1

Punem untul în cratiță, adăugăm sare și apă. Punem cratița la foc mediu și lăsăm să înceapă a fierbe. Untul se va topi complet. Presărăm treptat făina, amestecînd continuu. Toată făina trebuie să fiarbă și să se adune într-un boț comun. Luăm aluatul de pe foc și îl lăsăm să se răcească.

2

Batem ouăle într-un bol.

3

Adăugăm treptat ouăle în aluatul rece. Amestecăm bine pînă obținem un aluat uniform.

4

Încingem rola la 200oC.

5

Turnăm aluatul într-o seringă de cofetărie. Stropim tava cu apă și desenăm un inel rotund din aluat.

6

Îl introducem în rolă pentru 30 minute. Îl înfibgem cu cuțitul atunci cînd este gata ca să-i iasă aburii. Lăsăm blatul să se răcească.

7

Pregătim crema: batem frișca cu zahărul pudră, apoi adăugăm mascarpone și amestecăm atent cu o lopățică de lemn.

8

Tăiem blatul obținut în două, pe orizontală, îl ungem cu cremă, îl presărăm cu ciocolată și coajă de lămîie rasă.

9

Putem decora torta cu zahăr pudră.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи