Metodă de preparare
Batem albușurile cu zahăr pînă devin spumă densă. Adăugăm nucile prăjite preventiv, le mărunțim un pic, ele trebuie să rămînă bucățele mari ca să se simtă în merengue.
Batem untul cu mixerul 1-2 minute ca să fie mai aerat, apoi adăugăm zahărul pudră și vanilia, batem totul la viteză medie aproximativ 2 minute, turnăm treptat lichiorul de ou, batem încă un minut, apoi adăugăm frișca și mai batem 30 secunde. Întroducem la frigider pentru 20 minute.
Luăm două merengue și le ungem cu cremă răcită, punem între ele bucățele de lămîie (bucățelele să nu fie prea mari ca să nu predomine gustul lor).
Coacem circca 1 oră la 140oC. Cînd bezelele încep să devină aurii stingem rola, o întredeschidem și le lăsăm să se răcească.
Comentarii
Похожие статьи
-
Mănîncă lămîia întreagă dec 16, 2014
-
Tartă de migdale cu caise iul 02, 2014
-
Păstrăv cu lămîi sărate iul 03, 2014
-
Dulceață de lămîie cu cimbru iun 19, 2014
-
Mousse din ton iun 11, 2014