Profiterole cu lapte condensat

Просто&Вкусно - Deserturi - Profiterole cu lapte condensat

Ingrediente

Pentru aluatul fiert:

100g unt

250ml apă

100g făină

2 ouă

Sare

Pentru umplutură:

3 lng lapte condensat fiert

2 lng lapte condensat 18-19% grăsime

25g cognac

Sucul a ¼ lămîie

50g migdale

Metodă de preparare

1

Pregătim aluatul: punem apa la fiert, adăugăm untul și un vîrf de cuțit de sare. În apa clocotindă, adăugăm făina, amestecînd continuu. Continuăm să amestecăm aluatul la foc mic pînă va deveni omogen.

2

Turnăm aluatul într-u vas rece și îl lăsăm să se răcească. Adăugăm în aluatul rece 2 ouă și amestecăm bine.

3

Turnăm aluatul în forme mici pentru checuri și le coacem în rolă timp de 40 minute la 180oC. În timpul coacerii nu deschidem rola.

4

Pregătim crema: amestecăm ambele feluri de lapte condensat cu cognacul, sucul de lămîie și migdalele tocate mărunt.

5

Umplem profeterolele cu crema obținută.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи