Metodă de preparare
Puneți ciupercile într-un litru de apă caldă pentru 30-40 de minute ca să se înmoaie.
Tocați fin ceapa şi căliți-o la tigaie până când devine sticloasă. Se adaugă orezul, se amestecă și se prăjește timp de 2-3 minute până devine transparent.
Turnați în compoziție vin, amestecați şi așteptați până se evaporă. Acum e timpul să adăugaţi ciupercile, amestecați. Apa de la ciuperci puneți-o pe foc și încălziți-o aproape până la fierbere ca să turnați în risotto lichid fierbinte.
Turnați porționat apa fierbinte de la ciuperci în risotto, amestecând constant. De fiecare dată înainte de a turna o nouă porție de lichid, asigurați-vă că porția precedentă s-a absorbit.
Gătiți până când orezul este suficient de moale. Adaugați un pic de sare, dar nu uitaţi, că se va adăuga spre sfârșit parmezan, care este, de asemenea, destul de sărat.
Când risotto este gata, incorporați în compoziție parmezan proaspăt ras, omogenizați. Se servește imediat fierbinte.
Comentarii
Похожие статьи
-
Ciuperci umplute cu brânză și roșii uscate în ulei iun 11, 2014
-
Somon „EN CROUTE” mai 20, 2014
-
Ragu din ciuperci cu polenta mai 19, 2014
-
Clasica moldovenească apr 29, 2015
-
Plăcintă de Loran cu somon, păstăi verzi și ciuperci iun 03, 2014