Madeleine

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Madeleine

Ingrediente

105 g de făină

1/2 lgn bicarbonat de sodiu

2 ouă mari

100 zahăr ( sau zahăr pudră)

2 lgn extract de vanilie

Un pic de sare

70 g unt, topit şi răcit

Ciocolată (după gust)

Metodă de preparare

1

Se mixează ouăle cu zahăr, până compoziţia capătă o culoare pală şi devine pufoasă. Se adaugă toate ingredientele uscate şi în final se adaugă untul. Se amestecă bine până când compoziţia se încorporează. Aluatul încorporat se acoperă cu o peliculă şi se pune în frigider pentru câteva ore.

2

Formele se ung cu unt şi se presară cu făină. Se pun în ele câte o lingură de aluat.

3

Se coc 10-13 minute la temperatura de 200 de grade. În timp ce se coc, se topeşte ciocolata. Madeleinele răcite se înmoaie în masa de ciocolată, şi se lasă să se coaguleze.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи