Metodă de preparare
Fierbem spanacul și îl scurgem bine. Îl punem în blender și îl transformăm într-o pastă. Spanacul își pierde foarte mult din volum la fierbere, deaceea vom obține cam 100g pastă de spanac.
Amestecăm făina cu sarea, adăugăm spanacul, oul și puțin ulei de măsline. Frămîntăm aluatul, dacă e nevoie adăugăm puțină apă. Aluatul trebuie să fie ferm și elastic, nu foarte uscat dar nici lipicios.
Învelim aluatul în peliculă alimentară și îl lăsăm să se odihnească 30 minute.
Pentru a obține o culoare mai uniformă, amestecăm mai întîi spanacul cu ou și apoi îl turnăm în făină.
Împărțim aluatul în cîteva părți, ca să ne fie mai ușor să lucrăm cu el. Îl întindem și tăiem pastele.
Înjumătățim roșiile cherry și le prăjim în ulei de măsline. Le sărăm și le stropim cu sos balsamic.
Fierbem pastele în apă clocotindă cu sare. Scurgem apa apoi adăugăm peste ele roșiile și brănza de capră, sarăm și pipărăm.
Comentarii
Похожие статьи
-
sep 24, 2023
-
Galetta de cartofi cu somon afumat mai 23, 2014
-
Семейные ценности с Надеждой Петренко aug 19, 2015
-
Pasta carbonara mai 19, 2014
-
Peşte copt cu legume mai 07, 2014