Paste cu brînză de capră și roșii

Просто&Вкусно - Paste - Paste cu brînză de capră și roșii

Ingrediente

Pentru paste:

200g spanac proaspăt

300g făină

2 ouă

Ulei de măsline

Un vîrf de cuțit de sare

Pentru preparatul propriu-zis:

200g roșii cherry

150g brînză de capră

Sos balsamic

Ulei de măsline

Sare și piper

Paste de spanac

Metodă de preparare

1

Fierbem spanacul și îl scurgem bine. Îl punem în blender și îl transformăm într-o pastă. Spanacul își pierde foarte mult din volum la fierbere, deaceea vom obține cam 100g pastă de spanac.

2

Amestecăm făina cu sarea, adăugăm spanacul, oul și puțin ulei de măsline. Frămîntăm aluatul, dacă e nevoie adăugăm puțină apă. Aluatul trebuie să fie ferm și elastic, nu foarte uscat dar nici lipicios.

3

Învelim aluatul în peliculă alimentară și îl lăsăm să se odihnească 30 minute.

4

Pentru a obține o culoare mai uniformă, amestecăm mai întîi spanacul cu ou și apoi îl turnăm în făină.

5

Împărțim aluatul în cîteva părți, ca să ne fie mai ușor să lucrăm cu el. Îl întindem și tăiem pastele.

6

Înjumătățim roșiile cherry și le prăjim în ulei de măsline. Le sărăm și le stropim cu sos balsamic.

7

Fierbem pastele în apă clocotindă cu sare. Scurgem apa apoi adăugăm peste ele roșiile și brănza de capră, sarăm și pipărăm.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Paste




Comentarii

Похожие статьи