Cremă din spanac

Просто&Вкусно - Supe - Cremă din spanac

Ingrediente

Ingrediente pentru 6 persoane

1. 5 kg spanac

500 ml lapte

75 grame unt

o ceapă tocata prin mașina de carne, sau prin răzătoare măruntă

un cățel de usturoi pisat

3 linguri făină

60 grame Parmezan ras (sau alt cașcaval tare)

sare și piper

nucșoară măcinată

Metodă de preparare

1

Într-o cratiță adîncă se pune spanacul, se toarnă apă clocotindă și se lasă să se veștezească, timp de 5 minute

2

Spanacul se scurge prin drushlag apoi se clătește cu apă rece, și se stoarce.

3

Într-o cratiță mica se fierbe laptele.

4

În cratița adîncă se topește unul , apoi se adaogă ceapa și usturoiul făcute pireu și se pregătesc timp de 2 minute.

5

Se adaogă făina, focul se face mic, si se adaogă laptele câte un pic, mestecând mereu ca să nu se formeze boțuri.

6

Peste 5 minute, cînd amestecul de lapte s-a îngroșat, de adaogă spanacul și se încălzește bine, încă vre-o 5 minute.

7

La urmă se adaogă Parmezanul ras, sare, piper și un vârf de linguriță de nucșoară.

8

Sosul se transferă într-un bol și se servește fierbinte.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii

Похожие статьи