Cinele la vilă

Просто&Вкусно - Cinele la vilă

Cinele la vilă

La vilă putem petrece foarte plăcut timpul  toamna. Zilele toamnei ne bucură cu raze de soare, iar serile chiar dacă devin reci ne putem înveli cu o pătură caldă și ne bucura de compania celor dragi adunați în jurul focului. Noi vă oferim cîteva rețete care pot fi preparate la vilă toamna. Iar dacă nu aveți vilă, nu vă indispuneți, le puteți pregăti și acasă, vor fi la fel de delicioase.

 

 

Lista cumpărăturilor pentru o săptămînă:

250g frunze de salată – 12 lei

100g somon slab-sărat – 18,90 lei

5 ouă de prepeliță – 6 lei

13 lng ulei de măsline – 24 lei

4 lng suc de portocale – 6 lei

7 morcovi – 4 lei

2 sfecle roșii – 3 lei

10 cartofi noi – 4 lei

8 căței de usturoi – 2 lei

8 crenguțe de cimbru – 4 lei

4 pulpe de rață – 120 lei

170g sparanghel – 25 lei

70g roșii cherry – 2,75 lei

7 ardei grași – 18 lei

1 linguriță muștar – 0,50 bani

1 legătură ceapă verde – 5 lei

½ linguriță miere – 1 leu

2 buc. piept de pui – 30 lei

5 lng pesmet pentru pane – 5 lei

2 lng făină – 1,30 lei

2 ouă – 2 lei

400g fileu de porc – 41,30 lei

1,5 linguriță coriandru – 0,10 bani

6 lng oțet – 3 lei

1 legătură mărar – 3 lei

1 frunză de dafin – 0,10 bani

500g peste păstrăv – 80 lei

4 lămîi – 10 lei

1 legătură frunze de coriandru – 5 lei

2 roșii – 4 lei

4 cepe – 3 lei

650g carne de pui – 36 lei

5 smochine – 25 lei

200g unt – 14,50 lei


Total : 516,45 lei pentru 5 cine

 

 

 

Legume coapte cu usturoi și ierburi aromate

 

Ingrediente:

5 morcovi

10 cartofi noi

2 sfecle roșii

3 căței de usturoi

2 crenguțe de cimbru

3 lng ulei de măsline

Sare și piper

 

Mod de preparare

  1. Spălăm legumele bine și le curățim. Setăm rola la 200oC.
  2. Așternem hîrtie de copt într-o tavă. Punem legumele în tavă și le stropim cu ulei, sare, cimbru și usturoi. Introducem în cuptor pentru 25 minute.
  3. Servim legumele imediat ce sunt gata. Ele sunt o garnitură perfectă pentru preparatele din carne și pește.

 

 

Confit de rață

 

Ingrediente:

4 pulpe de rață

1 crenguță rozmarin

3 crenguțe cimbru

5 căței de usturoi

300g grăsime de rață

Sare și piper

 

Mod de preparare

  1. Sărăm pulpele și le introducem în frigider pentru 24 ore. Punem carnea într-o cratiță cu fundul gros și o pipărăm bine. Topim grăsimea de rață.
  2. Turnăm peste pulpe grăsimea topită, adăugăm usturoiul și ierburile aromatice. Punem capacul peste cratiță și o introducem în cuptorul preîncălzit la 160oC timp de 1,5 ore. Carnea trebuie să fie foarte moale, să se desprindă ușor de os.
  3. Confit-ul gata îl lăsăm să stea în grăsimea proprie. Rața obține un gust corect cu o ușoară aromă de nuci. Putem servi pulpe întregi sau alegem doar carnea și o așezăm în borcane acoperindu-le cu untură de rață.

 

 

Carne de porc prăjită

 

Ingrediente:

400g file de porc

1 linguriță sare

½ linguriță coriandru

½ linguriță piper negru

6 lng oțet de vin

2 crenguțe mărar

1 frunză de dafin

Piper negru boabe

Cuișoare

 

Mod de preparare

  1. Spălăm bine carnea de porc, o uscăm cu șervețele de hîrtie, o curățim de peliță și vene. Amestecăm sarea, piperul și coriandru. Tăvălim bine carnea prin condimente.
  2. Lăsăm să se marineze 2-3 ore. Între timp încingem într-o tigaie oțetul, adăugăm boabele de piper, frunza de dafin, cuișoara și crenguța de mărar. Dăm compoziția în clocot apoi o lăsăm să se răcească.
  3. Scoatem carnea marinată din frigider și o lăsăm la temperatura camerei 30-40 minute. Încingem o tigaie cu fundul gros pînă nu începe să scoată fum.
  4. Ștergem bine carnea cu șervețele de hîrtie. O legăm cu ață de bucătărie, o ungem cu unt sau cu ulei și o prăjim, o ungem periodic cu sosul de oțet pregătit mai devreme. O prăjim cam 5-6 minute pe fiecare parte.
  5. Carnea trebuie să fie puțin roză în interior. Lăsăm carnea să stea deoparte 10 minute, ca să se răspîndească corect sucul și aroma ei. Apoi o tăiem și o servim imediat.

 

 

 

Salată cu somon

 

Ingrediente:

150g frunze de salată

100g somon

5 ouă de prepeliță

3 lng ulei de măsline

4 lng suc de portocale

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Spălăm bine frunzele de salată și le uscăm cu șervețele de hîrtie.
  2. Fierbem ouăle de prepeliță 1,5-2 minute. Le scoatem în apă rece, apoi le curățim și le înjumătățim.
  3. Tăiem somonul bucăți mici sau cubulețe, îl amestecăm cu frunzele de salată, ouăle, uleiul de măsline și sucul de portocale, presărăm sare și amestecăm totul bine. Servim imediat.

 

 

Păstrăv cu lămîi sărate

 

Ingrediente:

500g pește păstrăv

4 lămîi sărate

2 crenguțe cimbru

1 linguriță sare

½ linguriță paprica

½ linguriță coriandru

 

Mod de preparare

  1. Spălăm bine peștele și îl uscăm cu șervețele de hîrtie. Îl tăvălim în compoziția de sare, coriandru și paprică. Îl lăsăm 10-20 minute să se marineze.
  2. Încălzim rola la 200oC. În tava de copt așezăm păstrăvul, lămîile și cimbrul proaspăt. Stropim puțin cu ulei de măsline. Introducem la cuptor pentru 20 minute.
  3. Servim păstrăvul imediat ce este gata. Ca garnitură la acest pește putem servi legume coapte sau orez.

 

 

Salată cu carne de pui și sparanghel


Ingrediente:

170g sparanghel

70g roșii cherry

2 ardei grași

1 linguriță muștar

1 linguriță ceapă verde

½ linguriță miere

3 buc. piept de pui

5 lng pesmeți p/u pane

2 lng făină

1 ou

3 lng ulei de măsline

100g frunze de salată

1 linguriță oțet

½ linguriță zahăr

Sare și piper

 

Mod de preparare

  1. Curățim sparanghelul și îl opărim puțin. Ardeii grași îi tăiem în patru, le scoatem semințele ți îi coacem. Îi punem într-un bol și îi acoperim cu folie de staniol, îi lăsăm să se răceacă. După ce sau răcit îi curățim de coajă și îi tăiem romburi.
  2. Într-un alt bol amestecăm ardeiul cu roșiile cherry tăiate în patru sau înjumătățite și cu sparanghelul tăiat. Turnăm peste salată compoziția de ulei de măsline, sare, zahăr și oțet. Lăsăm să se întrepătrundă.
  3. Înfierbîntăm ulei într-o tigaie cu fundul gros și prăjim pieptul de pui pane, pînă devine rumen și crocant. Le scoatem pe șervețele de hîrtie ca să se scurgă surplusul de ulei. Le tăiem bucățele după placul nostru. Amestecăm carnea de pui cu salata noastră, stropim cu marinadă și o servim imediat.

 

 

 

Salată cu mango și ardei copți

 

Ingrediente:

5 ardei grași

1 mango

1 legătură cimbru

2 roșii

2 cepe roșii

4 lng ulei de măsline

½ linguriță chimen

½ linguriță coriandru

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Coacem ardeii, îi lăsăm să se răcească și îi curățim de coajă. Tăiem ardeii în trei bucăți. Curățim mango și îl tăiem cubulețe mari, mărunțim verdeața și amestecăm ingredientele.
  2. Pregătim sosul pentru salată: opărim roșiile și le curățim de coajă. Le introducem în blender împreună cu ardeii grași, ceapa, uleiul de măsline, chimenul și coriandrul.
  3. Transformăm totul într-o compoziție omogenă. Înobilăm salata cu sos, sărăm și piperăm după gust.

 

 

Pui copt cu morcovi și smochine

 

Ingrediente:

650g pui

5 smochine

2 morcovi

2 cepe

1 crenguță cimbru proaspăt

200g unt

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Spălăm puiul și îl uscăm cu șervețele de hîrtie. Îl frecăm bine cu sare apoi îl învelim în peliculă alimentară și îl introducem în frigider pentru minim 2 ore. Scoatem puiul din frigider și îl mai lăsăm 30 minute la temperatura camerei.
  2. Între timp curățim morcovii și ceapa și le tăiem bucăți mari. Punem puiul în tava unsă cu unt. Adăugăm morcovul, ceapa, smochinele și cimbrul.
  3. Ungem puiul cu unt topit și îl introducem în rola preîncălzită la 200oC timp de 40 minute. Cînd puiul va fi gata îl vom stropi cu sosul format în tavă.

 

 


 

Rețete și fotografii: Csenia Vodolazskaia; text: Olga Efimova


Tags

Похожие статьи

Comentarii