Farfurii creative

Просто&Вкусно - Farfurii creative

Farfurii creative

Știți cît e de greu să hrănești un copil cu un mic dejun sau un prînz sănătos? Dacă da, atunci această rubrică sigur e pentru d-vstră. Ne-am inspirat din postările din Instagram ale unei domnișoare din Oslo – idafrosk- și am hotărît să vă arătăm că e foarte simplu să dăm viață ideilor ei de a crea ceva frumos pe farfurie. Avem nevoie doar de cîteva minute și copii vor mînca cu mare plăcere!

 

IMAGINI NEÎNDULCITE PENTRU COPII


CĂȚEL INDISCIPLINAT

 
Facem din pîine neagră mutrișoara și urechiușele cățelului. Ochii îi vom face din cașcaval iar pupilele din bucăți mici de măsline. Pentru năsuc putem folisi o jumătate de măslină. Steluțe decupăm din morcov și castravete.VIȘINĂ NEÎNDULCITĂ

 
Baza o facem din pîine neagră, deasupra așezăm cașcavalul. Vișina o facem din jumătăți de roșii cherry iar crenguța din bucăți subțiri de castravete. Ornăm cu pătrunjel.BUCHET DE FLORICELE

 
Baza o facem din pîine albă sau neagră și o ungem cu brînză topită. Tulpina o vom face din castravete iar floricelele din ridichi tăiate frumos.

 


BĂRCUȚĂ PE MARE

 
Baza bărcuței o facem din pîine. În partea de jos aranjăm cașcavalul și facem geamurile din castravete. Partea de sus o ungem cu brînză topită și o despărțim cu o fîșie de castravete. Stegulețul și pescărușul îi vom face din ardei dulce. Valurile mării le putem face din jumătăți de măsline.

 


CARTE DESPRE VARĂ

 
Baza cărții o vom face din pîine, deasupra punem cașcaval. Literele le putem decupa din legumele preferate, noi am folosit castravete, morcov și ceapă. Semnul de carte l-am făcut din castravete.

 


ÎNGERAȘ DRĂGUȚ

 
Baza o facem din pîine unsă cu brînză topită. Deasupra presurăm susan (la alegere după gust). Steluțele și năstureii îi tăiem din morcov. Gurița și ochișorii îi tăiem din măsline.

 

 

 


"Ida Frosk -  este una din cele mai populare utilizatoare de Instagram (o puteți găsi pe adresa: instagram.com/idafrosk).  În timpurile noastre de food-fotografie se ocupă foarte mulți, dar creațiile ei sunt deosebite și revista noastră culinară nu s-a putut abține."


 

IMAGINI DULCI PENTRU COPII


DUPĂ SCENARIU „ÎN SUS”

 
Bobițe de struguri de diferite culori le vom folosi pe post de baloane și le vom lega cu panglici din clătite. Căsuța o vom face din vafe iar geamurile și ușa din clătite.

 


GIRAFĂ AMUZANTĂ

 
Mutrișoara și gîtul girafei îl vom face din clătite. Ochișorii din brînză topită cu o stafidă pe mijloc. Și năsucul îl vom face tot dintr-o stafidă. Crenguța o facem din clătită și o ornăm cu stafide și struguri.

 


LEUL BLÎND

 
Baza leului o facem din grapefruit și portocală. Coama o aranjăm din felii de portocală și bobițe de struguri puse pe rînd. Coada o facem din coajă de portocală iar ochii si nasul ii tăiem din stafide. Mustățile le facem din migdale.

 


INSULĂ NELOCUITĂ

 
Tulpina palmierului, umbrela și insulița le vom face din clătite. Crenguțele palmierului le vom face din feliuțe de kiwi, umbrela o vom orna cu căpșună. O feliuță de portocală va fi pe post de soare.

 


FLORICELE DE VARĂ

 
Ornăm farfurioara cu mentă și aranjăm pe ea bobițe multicolore de struguri în așa fel încît să obținem floricele drăguțe.

 


AVION ÎN NORI

 
Avionul îl creăm dintr-o banană, ferestrele din stafide. Norii îi facem din brînză. Acest avion va fi și mai delicios dacă îl vom orna și cu dulceață.

 


MUTRIȘOARĂ VESELĂ

 
Această mutrișoară e creată cu scopul ca copii dvstră să mănînce bine terciul. Creați mutrișoara din căpșuni și stafide și puteți orna cu ea toate terciurile.

 

 


 


 

Rețete: Liudmila Aghenii, Irina Barcari, Olga Efimova
Fotografii:  Irina Barcari


Tags

Похожие статьи

Comentarii