Toți la picnic

Просто&Вкусно - Toți la picnic

Toți la picnic

Ați visat despre asta în serile lungi ale iernii, anticipând aceasta cu zilele calde amăgitoare ale lunii aprilie, și iată, cînd în sfârșit, soarele a încetinit să mai joace cu noi de-a v-ați ascunselea, s-a ivit acel moment, când poți să fugi de acasă pentru o zi întreagă, luând cu sine prietenii adevărați, cartea preferată, paletele și mingea, vreo 2-3 sandwich-uri, și posibil și, ceva mai gustos...și până la indecență fără grijă să petreceți timpul la natură. Cum să te pregătești de un picnik, ce să iei cu tine și cu ce să te distrezi citiți în proiectul nostru special.

 

 

SANDWICH CU AVOCADO


2 chifle din secară

1 avocado

1,5 lg de maioneză Belmar

2 felii de brânză Gouda

1 cățel de usturoi

sare, piper negru


1. Chiflele se taie în jumătăți și se prăjesc pe tigaie, apoi se freacă cu usturoi.

2.Se decojește avocado, se scoate semința și se dă prin răzătoare. Se adaugă maioneza Belmar, piperul negru, sare după gust. Totul se amestecă și se unge pe pâine.


 

SANDWICH CU CARNE DE PUI


4 felii de pâine prăjită     

2 fileuri de pui

2,5 lg de brânză buco

1 legătură de salată verde

ketchup


1. Se fierb fileurile de pui. Se taie felii, cu o grosime de 1-2 cm.

2. Pâinea se unge cu brânza buco. Pe partea inferioară a unei bucății de pâine se pune o felie de fileu de pui. Pe partea de sus  – o frunză de salată și se unge cu ketchup Belmar.

3. Și se unesc sandwichiurile.    

 

 

Alegeți mai multe legume! În afară de faptul, că sînt foarte folositoare pentru sănătate și formă, astea vă și permit într-adevăr vesel să petreceți timpul la un picnic. Că doar să te saturi de fructe este foarte dificil, de aceea nu aveți dorința să vă tolăniți pe o plapumă în stare de imobilizare. Legumele sunt energia de care aveți nevoie pentru o odihnă activă.


LEGUME CU BRÂNZĂ DIP


2 morcovi mijlocii

1 ardei roșu dulce

1 ardei galben dulce

2 castraveți

1 rădăcină de țelină

120 g de brânză de vaci grasă

2-3 lg de kefir

½ legătură de mărar

un vîrf de cuțit de sare


1. Toate legumele se spală bine. Țelina și morcovii se curăță de stratul exterior și se taie fîșii

2. Pentru dip, într-un castron mic se amestecă brânză de vaci și kefirul.

3. Mărarul se spală, se usucă și se mărunțește. Se adaugă în dip și puțin se sărează.

4. Puneți legumele tăiate într-un container alimentar.

5. În alt container, care se închide ermetic, puneți dipul obținut. Fiind la natură puteți să puneți legumele în păhărele, dipul să-l lăsați în container sau să-l schimbați într-un bol mic.



FRIGĂRUI DIN CARNE DE PORC ÎN SOS DE TOMATE


2 kg de carne de porc moale,

2 cepe

1 legătură de verdeaţă proaspătă la alegere

2 lg ketchup

1 lg de boia dulce măcinată

Coriandru măcinat

Piper negru

ardei iute roşu, după gust


1. Se toacă verdeaţa proaspătă, ceapa se taie în jumătăţi, în formă de inele.

2. Se taie carnea în cubuleţe mici de 2 cm, se pune într-un bol adînc, se adaugă verdeaţa tocată, ceapa tăiată, ketchupul şi condimentele.

3. Deasupra se toarnă 1 pahar cu apă fiartă răcită, (cît mai e nevoie ca să acopere toacă carnea) totul se amestecă bine, nu se sărează şi, se lasă în marinadă peste  noapte.

4. Înainte de a găti frigăruiul, cu 2 ore, în marinadă se poate adăuga sare.

5. Se înfige carnea în ace, şi se coace deasupra la cărbune.

Nu tăiaţi carnea foarte subţire –Frigăruiul se va primi foarte uscat- Carnea îşi va pierde sucul.

Nu rotiţi foarte des acele peste cărbune – carnea se poate usca.

Dacă în timpul coacerii peste cărbune se scurge suc, atunci frigăruiul periodic trebuie stropit cu marinadă, alfel carnea se poate usca.


 

TURTĂ CU SOS DE BRÂNZĂ DE VACI ŞI SOMON AFUMAT


Pentru  8 porţii:

350 g de turtă (lavaş sau tortilias)

176 g caşcaval din brânză de vaci

60 g smântână

2 lg de capere tocate mărunt

1 ceapă roşie

2 lg de mărar tocat mărunt

250 g somon afumat


1. Cuptorul se încălzeşte până la 200°С. Turtele se amplasează în cuptor la  un nivel mediu, pentru a le usca, timp de 5 minute. Apoi se înfăşoară în folii.

2. Într-un bol se amestecă caşcavalul, smântâna, caperele tocate, mărarul, apoi toate astea le puneţi într+un conteiner alimentar.

3. Separat, înfăşuraţi somonul afumat în folie. La un picnik, va fi foarte uşor să preparaţi o turtă, ungând-o doar cu sos, după care adăugaţi şi bucăţi-le de somon.


 

 

 

Dacă nu puteţi trăină măcar o zi fără dulciuri, vă recomandăm o modalitate foarte bună, să îmbinaţi plăcutul cu utilul, și, în ajutor vă vin, la sfârșitul lunii mai, căpșunile. Aveți posibilitatea să umpleți paharele cu smântînă bătută cu zahăr – combinate cu căpșuni feliate – e o magie. 


LIMONADĂ DIN CITRICE DE CASĂ


1,5 l apă 

2 lămâi

1 portocală

2 lămâi verzi

½ legătură de mentă

cîteva crenguţe de tarhon


1. Peste fiecare citrus se toarnă apă clocotită şi se ţin un minut. După care, citurus se usucă bine şi cu ajutorul unui cuţit tăiaţi coaja, vă străduiţi cît mai subţire să tăiaţi din ea

2. Coaja se pune într-un castron de ceramică şi peste ea se toarnă 1,5 litri de apă. Din fructe se stoarce tot sucul şi se adaugă şi el în apa clocotită.

3. Se adaugă zahăr, şi se pune castronul pe foc şi se aduce până la fierbere, după care se ia de pe foc.  Limonada obţinută se răceşte şi în ea se adaugă frunzele de mentă şi creguţele de tarhon. Pentru înfrumuseţare în limonada se adaugă fructe, tăiate felii.



Reviste, cărțile preferate, badminton, minge, twister, zmeu zburător, frisbee... există zeci de activități interesante pe care le puteți aplica la natură. Aceasta este o ocazie, cînd poți să te deconectezi de la rețea și să petreci timpul cu familia și cu prietenii în timp real.

_________________________________________________________________

 

Foto: Olga BUX, Irina BARCARI

Decor: Olga BAICIURINA

Text: Olga PADALCO

Tags

Похожие статьи

Comentarii