Piept de pui cu ananas

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Piept de pui cu ananas

Ingrediente

600g piept de pui

3 căței de usturoi

1 linguriță ghimbir ras

60ml ulei vegetal

½ ananas

1 ardei chili

½ linguriță sare

60g zahăr

1 laim

Metodă de preparare

1

Curățim usturoiul și îl tocăm mărunt, condimentăm și adăugăm sare, pisăm intens totul într-un mojar pînă obținem o compoziție de consistența unei paste. Adăugăm ulei vegetal și amestecăm bine, în așa fel obținem o marinadă.

2

Tăiem pieptul de pui fâșii de 2cm, îl punem într-un bol și adăugăm marinada pregătită mai devreme.

3

Amestecăm totul bine și lăsăm pentru o oră la răcoare să se marineze.

4

Ananasul îl curățim și îl tăiem cubulețe, vom obține aproximativ 300-350g de pulpă.

5

Încingem o lingură de ulei în tigaie, punem zahărul și scurgem peste el suc din laim. Punem și coaja de laim în tigaie pentru 1-2 minute pentru o aromă mai intensă.

6

Ținem totul pe plită la foc mediu, amestecînd continuu pănă nu se dizolvă tot zahărul.

7

Adaugăm în tigaie pieptul de pui cu tot cu marinadă, amestecăm bine totul.

8

Adaăgăm ananasul și mai amestecăm o dată, punem capacul și lăsăm să se pregătească la foc mediu 4-5 minute, pînă peiptul de găină va fi gata. Dacă lăsa-ți la foc mai mult timp carnea nu va mai fi la fel de fragedă și suculentă.

9

Se servește fierbinte, puteți opta pentru orez ca garnitură, se potrivește de minune.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи