Prăjitură de ciocolată Trufe

Просто&Вкусно - Biscuiți de Crăciun - Prăjitură de ciocolată Trufe

aproximativ pentru 40 de bucăți:

200 gr ciocolată, tăiată

90 gr unt

110 gr zahăr mărunt

3 ouă

1 linguriță esență de rom

210 gr făină

25 gr praf de cacao

½ linguriță praf de copt

 ¾ cană zahăr tos                         

 

  1. Într-o cratiță cu fundul gros topim la foc mic untul și ciocolata, până obținem o compoziție omogenizată, amestecând continuu. Scoatem de pe foc vasul, adăugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă zahărul. Răcim pasta și adăugăm câte unul ouăle, mixând bine după fiecare încorporare. Punem esența de rom.
  2. În pasta de ciocolată cernem făina, praful de cacao, sarea și praful de copt, amestecând bine.
  3. Acoperim vasul cu o folie de plastic și dăm totul la frigider pentru 1-2 ore. Timpul poate fi prelungit până la întărirea compoziției.
  4. Preîncălzim cuptorul la 160 grade C. Tapițăm tava de copt cu hârtie și o unge cu unt. Punem zahărul tos Într-un bol. Cu ajutorul unei lingurițe, ciupim aluatul și formăm din el o gogoașă de 2,5 cm mărime. Tăvălim gogoașele, una câte una, în zahărul pudră, astfel încât pudra să cuprindă cu un strat gros toată prăjitura. Le scoatem pe tavă, la o distanță de cm.
  5. Coacem 5-10 minute (prăjiturile vor lăsa fisuri; dacă pasta este preparată corect, la coacere pudra de zahăr va rămâne la suprafață și nu se va îmbiba în pastă).

Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați