„Fulgi de nuci”
300 gr unt
100 ml apă
200 gr zahăr
200 gr fulgi de ovăz
200 gr funduc
150 gr stafide
500 gr praf de lapte
- Rumenim pe ambele părți funduc-ul și-l decojim. Mărunțim nucile, dar nu foarte mărunt.
- Uscăm pe tigaia uscată, 150 gr fulgi de cocos, până se rumenesc ușor. Iar 50 gr de fulgi de cocos, se lasă pentru presărarea gogoșilor, de aceea nu se prăjesc.
- Adăugăm într-o cratiță apă și unt. Amestecând, topim untul și adăugăm zahărul. Când zahărul se topește, răcim la temperatura camerei, toată compoziția.
- Încorporăm treptat latele praf, amestecându-l continuu. Apoi, adăugăm nucile, stafidele și fulgii de cocos. Frământăm un aluat tare și dens, ca să facem o cocă de aluat.
- De asemenea, această compoziție trebuie să fie umedă, ca să putem amestecă ingredientele.
- Dăm amestecul la rece, 1o minute. Cu mâinile umede, formăm cu mâinile niște gogoși de mărimea unei nuci, după care le trecem prin fulgii de cocos. Se păstrează în container/ caserolă de plastic.
Похожие статьи
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați