Înainte ca să începeţi realizarea buchetului, va trebui să pregătiţi florile: le curăţaţi de frunzuliţele nedorite şi le puneţi în aşa fel, încât să vă fie comod să ajungeţi la ele, fără a le deteriora.
Alegem floarea centrală, în mijlocul căreea vom construi buchetul. De regulă, se alegea floarea cea mai mare. În cazul nostru, toate florile au aceeaşi dimensiune, de aceea am optat pentru un trandafir. De la faptul cât de aproape vom ţine mâna de butonul trandafirului, va depinde dimensiunea buchetului. Cu cât mâna este mai aproape de floarea, cu atât buchetul va fi mai mic, şi viceversa. Tot în acest loc, florile se strâng pe spirală şi se leagă, formând buchetul.
În jurul trandafirului central, începem să aranjăm celelalte flori pe spirală.
Eucaliptul trebuie să iasă un pic deasupra florilor. Acesta este un truc vizual, care face compoziţia mai aerată şi mai jucăuşă.4. Atunci când aranjăm florile, trebuie neapărat să privim la buchetul. Respectaţi forma pe care aţi optat iniţial. Formele pot fi diferite, nu doar rotunde, ca şi în cazul nostru. Lăsaţi-vă în voia florilor şi a imaginaţiei libere.
Uchetul se leagă deasupra mâinii. Înfăşuraţi de câteva ori ijlocul şi fixaţi cât mai strâns, pentru a evita risipirea buchetului. 6. Tăiaţi funia în aşa fel, încît să nu vă deranjeze (mărimea o alegeţi individual).
Tăiem tulpinile florilor. De regulă, tulpinile reprezintă o treime din buchet.
Voila! Buchetul vostru este gata!
„Buchete de autor fără peliculă şi scoci. Mai mult decât nişte flori”
+373 (60) 727711 Alina, +373 (69) 344713 Feona
Înscrie-te pentru newsletter
”Просто&Вкусно" este prima și unica revistă culinară din Moldova, care vă prezintă o multitudine de rețete, atât naționale cât și din bucătăria internațională, vă oferă sfaturi utile și vă dezvăluie secrete culinare, vă împărtășește tendințele gastronomice și vă ajută să alegeți direcția unor călătorii cu gust. Aceasta e revista pentru cei care doresc să înveţe a găti simplu şi delicios!