Cotlet pe porc cu os
Ingrediente:
Pentru 5-7 porții:
3,5kg cotlet de porc
3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
15-20 frunze de salvie
Usturoi
2 lng boia de ardei dulce
2 lng condiment pentru carne
100g miere
3 lng muștar
250g pastă de tomate (passata)
50ml ulei de măsline
Sare de mare
Piper negru măcinat
Mod de preparare
- Cu o zi înainte de sărbătoare, amestecăm sarea, piperul, boiaua și condimentul pentru carne și frecăm cotletul nostru cu această compoziție. Îl introducem în frigider pentru cîteva ore.
- Ungem tava cu elei de măsline și punem la fundul ei ierburile și cățeii de usturoi întregi. Așezăm carnea deasupra și o acoperim cu folie de aluminiu. O coacem în rolă timp de 2 ore la 120oC.
- Cu o oră înainte de a o servi, amestecăm muștarul, pasta de tomate și mierea și ungem carnea pe toate părțile cu această compoziție. O coacem în rolă încă 30 minute la 240-250oC pînă obține o crustă rumenă.
Legume coapte
Ingrediente:
Tulpină de țelină
Morcov
Ceapă roșie
Zucchini
Ciuperci champignon
O crenguță de cimbru
Mod de preparare
- Tăiem toate legumele bucăți mari.
- Le sropim cu ulei de măsline, presărăm sare, piper și cimbru.
- Le coacem în rolă 20-30 minute la 180oC pînă devin al dente.
Servim cotletul de porc tăiat bucăți mari, alături de garnitura din legume coapte.
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați