Cotlet pe porc cu os

Просто&Вкусно - Mîncăruri pе masa festivă - Cotlet pe porc cu os

Ingrediente:

Pentru 5-7 porții:

3,5kg cotlet de porc

3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt

15-20 frunze de salvie

Usturoi

2 lng boia de ardei dulce

2 lng condiment pentru carne

100g miere

3 lng muștar

250g pastă de tomate (passata)

50ml ulei de măsline

Sare de mare

Piper negru măcinat

 

Mod de preparare

  1. Cu o zi înainte de sărbătoare, amestecăm sarea, piperul, boiaua și condimentul pentru carne și frecăm cotletul nostru cu această compoziție. Îl introducem în frigider pentru cîteva ore.
  2. Ungem tava cu elei de măsline și punem la fundul ei ierburile și cățeii de usturoi întregi. Așezăm carnea deasupra și o acoperim cu folie de aluminiu. O coacem în rolă timp de 2 ore la 120oC.
  3. Cu o oră înainte de a o servi, amestecăm muștarul, pasta de tomate și mierea și ungem carnea pe toate părțile cu această compoziție. O coacem în rolă încă 30 minute la 240-250oC pînă obține o crustă rumenă.

 

Legume coapte

 

Ingrediente:

Tulpină de țelină

Morcov

Ceapă roșie

Zucchini

Ciuperci champignon

O crenguță de cimbru

 

Mod de preparare

  1. Tăiem toate legumele bucăți mari.
  2. Le sropim cu ulei de măsline, presărăm sare, piper și cimbru.
  3. Le coacem în rolă 20-30 minute la 180oC pînă devin al dente.

 

Servim cotletul de porc tăiat bucăți mari,  alături de garnitura din legume coapte.

 


Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați