Adevărata sărbătoare pentru femei are loc odată pe an, de aceea ea trebuie sărbătorită cu mult fast și voie bună. Pentru asta trebuie să organizăm totul ca la carte: să invităm prietenele, să punem straie de sărbătoare, să pregătim masa și să ne înconjurăm cu dispoziție bună. Vă invităm să trageți cu ochiul la proiectul pe care l-am realizat cu trei prietene bune:
Anastasia Gargalîc
Xenia Dolovova
Irina Burunsus.
Ce trebuie de făcut ca să ne reușească sărbătoarea
LOCAŢIA
Bineînțeles, totul depinde de numărul persoanelor invitate! Cel mai reușit, totuși, va fi un local cu multă lumină și un interior plăcut, în nuanțe pastel.
DECOR
Nici o coconadă nu se petrece fără flori și baloane. Puteți completa întreaga compoziție cu coronițe de hârtie și să alegeți șervețelele de masă de aceeași nuanță cu restul interiorului. La dorință puteți foarte ușor confecționa un tablou-panou ”Coconadă”, pentru ca oaspeții să nu se rătăcească și să știe exact că n-au încurcat adresa!
MENIU
Gândiți-vă foarte bine cu ce bunătăți veți umple masa.Cele mai potrivite sunt gustările ușoare cu brânză, fructe și legume. Și, bineînțeles, să nu uitați despre desert..
Sparanghel în prosciutto
9 tulpini de sparanghel (proaspăt verde sau alb)
9 felii de șuncă slabă fiartă-afumată
30 gr parmezan
1 lg unt
O legătură de cimbrișor
Modul de preparare:
1. Curățim sparanghelul de fibre mai aspre și le plasăm în apă clocotită, adăugăm o bucățică de unt și fierbem timp de 3 minute, după ce dă în clocot a doua oară.
2. Punem tulpinile fierte în apă rece, pentru ca sparanghelul să-și păstreze culoarea și să rămână crocant.
3. Dăm parmezanul pe răzătoare cu găuri mărunte.
4. pe suprafața de lucru aranjăm firicelele de cimbrișor, deasupra punem feliile de prosciutto.
5. Presărăm prosciutto cu parmezanul ras.
6. Peste fiecare felie de prosciutto, aranjăm câte o tulpină de sparanghel.
7. Facem rulouri și le legăm cu firicele de cimbrișor.
Aperitive de brânză
Există o mulțime de soiuri de brânză. În varianta tradițională, de regulă, sunt servite cu struguri, prăsade, nuci și miere. Dar, uneori îți vine să surprinzi invitații nu doar cu o combinație rafinată a produselor enumerate, ci și cu un gust mai special.
1 variantă:
70 gr brânză Maasdam (sau Cheddar)
8 căpșune
Mod de preparare:
1. Tăiem din căpșune 1/3 din partea de sus și partea de jos pentru mobilitate.
2. Tăiem brânza Maasdam cubulețe egale.
3. Asamblăm aperitivul pe un ac de lemn: între bucățile de căpșună, câte un cubuleț de brânză.
2-a variantă:
70 gr brânză cu mucegai (Brie sau Camembert)
8 caise uscate, mășcate
8 migdale
Mod de preparare:
1.Lăsăm caise uscate pentru 5 minute în apă clocotită (la dorință se folosește alcool, rom sau coniac).
2. Tăiem triunghiuri mici cașcavalul cu mucegai.
3. Întretăiem pe jumătate caisele înmuiate în apă sau alcool și punem în buzunărașul acestora triunghiurile de brânză și bucățile de migdale. Vă asigurăm un gust deosebit și delicios.
Camembert copt
Aperitivele din brânză nobilă cu mucegai (exemplu: Brie sau Camembert) se servesc fierbinți cu crutoane crocante sau bețigașe de pâine în stil fondu, care pot fi înmuiate în brânza topită. Sunt o mulțime de variante de a coace brânza, totul depinde ce gust vreți să obțineți în final – mai aromat, sau ceva mai picant.
Brânză camembert sau de tip brie
O mână de afine uscate
O mână de semințe de pin
Crenguțe de rozmarin
Modul de preparare:
1. Presărăm Camembert cu afine și semințe de pin. Lăsăm brânza la cuptorul preîncălzit la 1800 С, circa 15 minute.
2. Înfrumusețăm cu rozmarin.
Bruschetta cu mozzarella și cherry
100 gr roșii cherry
100 gr mozzarella
2 lg. ulei de măsline
Sare, piper negru măcinat după gust
Modul de preparare:
1. Tăiem subțire pâinea și uscăm feliile la cuptor până se rumenesc.
2. Tăiem mozzarella și roșiile cherry în jumătate.
3. Stropim pâinea cu ulei de măsline, potrivim de sare și scoatem pe ea mozzarella și roșiile cherry.
4. Dăm la cuptor pentru câteva minute
Caponata Bruschetta
1 vânătă medie
1 ardei gras verde
50 gr parmezan
50 gr capers
2 lg. ulei de măsline
Sare, piper negru măcinat după gust
Modul de preparare:
1. Tăiem subțire pâinea și uscăm feliile la cuptor până se rumenesc.
2. Decojim vânăta și o tăiem cubulețe mici. Ardeiul gras, de asemenea se taie mărunt.
3. Legumele se călesc pe o tigaie încinsă în uleiul de măsline și se potrivesc de sare și piper.
4. Așezăm pe feliile de pâine vânăta și ardeiul.
5. Dăm la cuptor pentru câteva minute bruchettele cu legume, apoi presărăm cu parmezan ras și înfrumusețăm cu capers.
Cocktail Tandrețe Roz
Pentru o porție de cocktail:
O porție șampanie
O porție suc de rodie
O porție gheață
1 lgt. boabe de rodie
Frunzulițe de mentă pentru ornat
La baza paharului punem gheața și boabele de rodie. Turnăm deasupra o porție de șampanie și o porție suc de rodie. Decorăm cu frunzulițe de mentă.
Machiaj si coafura:OLSI SPA&BEAUTY CENTER Srt. V. Alecsandri, 97, 022-21-12-21
DESIGNER: Olga Baiciurina
FOTO: Olga Bux,Irina Barcari
TEXT: Olga Padalco
LOCAŢIA: Restaurant VINOTEKA
FLORI: "Любимые букетики"