Biscuiti

Просто&Вкусно -  - Biscuiti

Ingrediente

270 g faina (20 g se tine deoparte)
150 g unt
1/2 de ou (circa 35 g)
100 g zahar pudra
1 varf de vanilina
20 g de cacao
1 albus de uns

Metodă de preparare

Aluatul se pregateste din 150 g de unt cu 250 g de faina, oul, zaharul pudra si vanilina. Se mixeaza pana se obtine un aluat nisipos, care se imparte in doua parti egale (daca vreti sa fiti precisi le puteti cantari).
In jumatate de aluat se adauga 20 g de faina (pe care ati tinut-o deoparte), iar in cealalta jumatate se adauga 20 g de cacao amara. Se vor obtine doua aluaturi fragede, unul alb si unul negru.
Se invelesc in folie transparenta si se dau la frigider pentru circa 20 de minute (e important deoarece continand unt au tendinta de a se topi si apoi nu se pot intinde).
Se scot de la rece si se intind doua foi dreptunghiulare, de grosime 1 cm. PS:Incercati sa le faceti cat mai egale.
Se unge primul aluat (eu l-am uns pe cel alb) cu albus de ou si se suprapune aluatul de cacao apasand usor, sa se lipeasca bine (albusul este pe post de lipici, astfel incat sa nu se despinda in momentul coacerii). Se da la rece pentru cateva ore bune, pana cand aluatul devine dur.
Se taie aluatul bicolor in 9 fasii de latime 1 cm si apoi se compun biscuitii intercaland o fasie alba cu una neagra, rezultatul fiind ca al unei table de sah sau forma de cerc.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180° pentru 15-20 de minute



Îți place reteta?




Comentarii