Metodă de preparare
Pentru granola: Ungem tava cu uleiul vegetal si punem amestecul de cereale la cuptorul preincalzit la 150 grade C pentru 25 minute, periodic amestecand cerealele. Scoatem tava din cuptor.
Marim temperatura cuptorului la 180 grade si adaugam la cereale nucile si semintele de floarea soarelui; amestecam.
Intr-un bol, amestecam 2 linguri de ulei vegetal si mierea. Turnam acest sirop peste cereale si nuci; amesteam.
Punem tava din nou la cuptor si o mai tinem la foc vreo 20-25 minute pana granola devine crocanta, amestecand doar o singura data compozitia.
Atunci cand nucile sunt rumenite bine iar ovazul a capatat o culoare aurie, granole este gata. O lasam sa se raceasca pe tava.
Pentru desert: spalam bobitele de poama si le taiam in jumatati. Daca este nevoie, scoatem si semintele. Intr-un pahar punem 2 linguri de granola si bobitele de poama. Se acopera totul cu iaurt, peste care se mai adauga inca 2 linguri de granola. Desertul se finalizeaza cu bobite de poama.
Comentarii
Похожие статьи
-
Jeleu de căpșuni cu șampanie roz aug 22, 2014
-
Mai dulce 2014 iun 24, 2014
-
Raw vegan desserts iun 26, 2015
-
Coșulețe cu înghețată și zmeură iun 16, 2014
-
Desert neobişnuit de la Petru Scaleţchi apr 01, 2014