Dulceață de gutui cu agriș

Просто&Вкусно - Deserturi - Dulceață de gutui cu agriș

Ingrediente

280g gutui

300g zahăr

300ml apă

6 pomușoare de agriș

Metodă de preparare

1

Spălăm bine gutuiul și îl uscăm cu un prosop. Îl curățim de coajă și îl tăiem mai întîi feliuțe apoi în cubulețe mici.

2

Punem la foc o cratiță cu fundul gros, turnăm în ea apa și zahărul, amestecăm bine pînă se dizolvă. Facem focul mic și amestecăm continuu pînă obținem concentrația dorită, avem grijă să nu se schimbe la culoare.

3

În sirop adăugăm gutuiul și agrișul, fierbem la foc mediu amestecînd continuu, pînă cubulețele nu se vor îmbiba cu sirop și vor deveni transparente. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o turnăm în borcane sterilizate.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи