Metodă de preparare
Spălăm bine gutuia, o curățim de coajă, o înjumătățim și îi scoatem cotorul. O tăiem feliuțe subțiri și le stropim cu suc de lămîie, să nu se înnegrească.
Batem ouăle spumă cu ajutorul telului. Presărăm treptat zahărul amestecînd continuu. Cînd tot zahărul va fi adăugat, încetăm să mai batem, spuma de ou trebuie să fie albă și densă.
Adăugăm făina cernută și amestecăm de sus în jos, pînă ce aluatul nu va cuprinde toată făina.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în tavă, punem feliuțele de gutuie, le presărăm cu fulgi de migdale, apoi turnăm deasupra restul de aluat.
Coacem tarta timp de 35 minute în rola preîncălzită la 180oC. Cît timp se va coace tarta nu trebuie să deschidem rola altfel nu va mai fi la fel de pufoasă.
Comentarii
Похожие статьи
-
Într-o companie plăcută sep 26, 2014
-
Plăcintă cu dovleac şi mere iun 04, 2014
-
Plăcinta de spanac în foietaj iun 09, 2014
-
Budincă cu mere și migdale iun 26, 2014
-
Marmeladă din gutuie Membrillo sep 23, 2014