Metodă de preparare
Spălăm bine gutuia, o curățim de coajă, o înjumătățim și îi scoatem cotorul. O tăiem feliuțe subțiri și le stropim cu suc de lămîie, să nu se înnegrească.
Batem ouăle spumă cu ajutorul telului. Presărăm treptat zahărul amestecînd continuu. Cînd tot zahărul va fi adăugat, încetăm să mai batem, spuma de ou trebuie să fie albă și densă.
Adăugăm făina cernută și amestecăm de sus în jos, pînă ce aluatul nu va cuprinde toată făina.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în tavă, punem feliuțele de gutuie, le presărăm cu fulgi de migdale, apoi turnăm deasupra restul de aluat.
Coacem tarta timp de 35 minute în rola preîncălzită la 180oC. Cît timp se va coace tarta nu trebuie să deschidem rola altfel nu va mai fi la fel de pufoasă.
Comentarii
Похожие статьи
-
Budincă cu mere și migdale iun 26, 2014
-
Dulceață de gutui cu agriș iun 19, 2014
-
Готовим вместе с Ириной Лазаренко mai 07, 2015
-
Gutuia – fructul de fier sep 17, 2014
-
Caisele,fructele mîngîiate de soare iul 02, 2014