Budincă cu mere și migdale

Просто&Вкусно - Mic dejun - Budincă cu mere și migdale

Ingrediente

250g brînză de vaci

2 ouă

2 lng crupe de griș

2-3 mere

Sucul și coaja unei lămîi

1cm rădăcină de ghimbir

3 lng zahăr

25g fulgi de migdale

Sare

Unt

Crupe de griș

Zahăr pudră

Metodă de preparare

1

Curățim merele de coajă și cotoare, le tăiem feliuțe. Le amestecăm cu sucul de lămîie, ghimbirul ras, coaja rasă de lămîie și zahărul. Le lăsăm deoparte 1 oră.

2

Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină sau cu griș.

3

Despărțim albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.

4

Amestecăm gălbenușurile cu brînza și zahărul, adăugăm grișul, fulgii de migdale și albușurile bătute.

5

O parte din mere o tăiem cubulețe și le amestecăm cu compoziția de brînză.

6

Turnăm compoziția în tavă. Aranjăm merele rămase deasupra, presărăm fulgi de migdale și zahăr pudră.

7

Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 35-40 minute.

8

Servim budinca presărată cu zahăr pudră.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mic dejun




Comentarii

Похожие статьи