Metodă de preparare
Laptele se încălzește ușor. Fărâmițăm în el drojdia, adăugăm 1 linguriță zahăr și 2 lingurițe făină. Amestecați bine și lăsați maia să dospească la loc călduț, timp de 20 minute.
Cernem făina rămasă într-un bol și facem o fântână la mijloc, unde punem 100 gr zahăr, oul, coaja rasă de lămâie, sarea și maia de drojdie. Frământăm aluatul. Adăugăm untul și stafidele, după care mai amestecăm o dată.
Pe o suprafață presărată cu făină, frământăm aluatul până îl obținem elastic. Formăm din aluat o turtă și o punem într-o farfurie, acoperind-o cu un prosop. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 1 oră.
Ungem tava cu unt. Cu o lingură rupem bucăți din aluat și formăm 16 gogoși, pe care le plasăm pe tavă. Le acoperim cu prosopul și le mai lăsăm să se odihnească încă 20 minute.
Preîncălzim cuptorul la 225 grade C. Ungem brioșele cu ouă bătut și presărăm din abundență cu zahăr. Coacem timp de 20 minute până brioșele capătă o frumoasă crustă maronie.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tortilla spaniolă iul 07, 2014
-
Dulceață de vișine cu coriandru și migdale iun 19, 2014
-
Dulceață de piersici și caise cu cafea iun 19, 2014
-
Mic dejun mar 31, 2014
-
Dulceaţa de cireşe albe iun 03, 2014