Brioșe dis-de-dimineață

Просто&Вкусно - Mic dejun - Brioșe dis-de-dimineață

Ingrediente

Pentru 16 bucăți: 

0,15 l lapte

20 gr drojdie proaspătă

120 gr zahăr

350 gr făină

1 ou50 gr unt1

25 gr stafide fără sâmburi

1 oubătut

coaja rasă de la o lămâie 

sare

Metodă de preparare

1

Laptele se încălzește ușor. Fărâmițăm în el drojdia, adăugăm 1 linguriță zahăr și 2 lingurițe făină. Amestecați bine și lăsați maia să dospească la loc călduț, timp de 20 minute.

2

Cernem făina rămasă într-un bol și facem o fântână la mijloc, unde punem 100 gr zahăr, oul, coaja rasă de lămâie, sarea și maia de drojdie. Frământăm aluatul. Adăugăm untul și stafidele, după care mai amestecăm o dată.

3

Pe o suprafață presărată cu făină, frământăm aluatul până îl obținem elastic. Formăm din aluat o turtă și o punem într-o farfurie, acoperind-o cu un prosop. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 1 oră.

4

Ungem tava cu unt. Cu o lingură rupem bucăți din aluat și formăm 16 gogoși, pe care le plasăm pe tavă. Le acoperim cu prosopul și le mai lăsăm să se odihnească încă 20 minute.

5

Preîncălzim cuptorul la 225 grade C. Ungem brioșele cu ouă bătut și presărăm din abundență cu zahăr. Coacem timp de 20 minute până brioșele capătă o frumoasă crustă maronie.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mic dejun




Comentarii

Похожие статьи